Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Hou je niet van knuffelen? Dit is waarom. Expert: “Je kan het knuffelhormoon ook op andere manieren opwekken”

Knuffelen maakt je weerbaarder tegen stress en infecties, toont onderzoek. En toch: voor sommigen voelt het echt niet fijn, zo'n innige omhelzing. Hoe komt dat? Maakt het je ongelukkiger? En kan je toch een knuffelaar worden, als je dat wil? Klinisch psycholoog Gianina Frediani geeft op deze internationale knuffeldag antwoord. “Er zijn mensen die van nature minder fysiek zijn.”

 1. Wat doe je best als je wraak wil nemen op een ex? Psychologe: “Pas op, je kan in je eigen voet schieten”
  PREMIUM

  Wat doe je best als je wraak wil nemen op een ex? Psychologe: “Pas op, je kan in je eigen voet schieten”

  In hun nieuwste songs halen Miley Cyrus en Shakira schaamteloos uit naar hun overspelige ex. Ze nemen wraak — en iedereen vindt dat cool. Is het wel een goed idee om je ex publiekelijk zwart te maken? En bestaan er gezonde manieren om de woede die je na een breuk voelt, op te vangen? Psychologe Sarah Van Pelt geeft advies. “Die boosheid is nog maar één fase van het hele verwerkingsproces.”
 2. HOROSCOOP. Onverwachts extraatje voor Kreeft een carrièreboost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Onver­wachts extraatje voor Kreeft een carrière­boost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Uranus ligt dwars en dat zorgt voor onverwachte woordenwisselingen of ruzies, Leeuw.”
 3. Pesten op het werk? Zo herken je de signalen. Expert: “Belangrijk is om heel snel en gepast te reageren”
  PREMIUM

  Pesten op het werk? Zo herken je de signalen. Expert: “Belangrijk is om heel snel en gepast te reageren”

  Het klinkt haast te kinderachtig om waar te zijn en toch gebeurt het dagelijks: pesten op het werk. Zo werd Rita Gielen (59) het slachtoffer van pestgedrag door haar eigen directie. “Het kwam zo ver dat ik in de tuin onder een boom stond met een touw in mijn handen”, getuigt ze. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis geeft raad over hoe je als slachtoffer én ledinggevende kan ingrijpen. “Blijf niet zitten met je twijfels.”