Jacotte en Gitte.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacotte en Gitte. © rv

Hoogbegaafde Jacotte en Gitte over de studierichting speciaal voor hoogbegaafde tieners: “Hopelijk ligt de nadruk niet te hard op presteren”

“‘Je bent slim, dus je kan het wel op je eentje’, dachten mijn leerkrachten. Ondertussen haalde ik op studeervakken steeds slechtere punten. En toch kreeg ik geen ondersteuning.” Jacotte (28) en Gitte (36) zijn hoogbegaafd. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten, maakte dat hun schoolcarrière niet bepaald makkelijker. Wat vinden zij ervan dat ons land vanaf dit schooljaar een speciale studierichting voor hoogbegaafde tieners heeft? “Ik was altijd een makkelijk doelwit voor pestkoppen.”

  1. De bekende Birkin-handtas krijgt een update (en die kan je op 3 verschillende manieren dragen)

    De bekende Bir­kin-hand­tas krijgt een update (en die kan je op 3 verschil­len­de manieren dragen)

    De bekendste handtas ter wereld is in een nieuw jasje gestoken. Of beter gezegd: er is aan de binnenkant gesleuteld. De nieuwste versie van de iconische ‘Birkin Bag’ biedt namelijk een grote meerwaarde. Het heeft een uitneembare pochette waardoor je de tas op drie verschillende manieren kunt dragen. Als clutch, als totebag of toch liever de klassieker? Voor een flinke som geld kan je zelf kiezen.