ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Hoger libido, meer puisten: wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met de pil? Gynaecologen: “Je testosteron stijgt”

Steeds meer vrouwen stoppen met de pil. En dan komen de kwaaltjes: acne, extra kilo’s, pijnlijkere maandstonden, vermoeidheid. Het heeft zelfs een naam: het ‘post-pilsyndroom’. Heb je er altijd onvermijdelijk last van? Wat gebeurt er in je lijf? En wat kan je doen om te stoppen zónder kwaaltjes? Drie gynaecologen geven raad. “Let op, de eerste maanden na je laatste pil ben je net éxtra vruchtbaar.”

 1. Anticonceptie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. “De ‘eikelpleister’ komt met wat gedoe”

  Anticoncep­tie staat niet stil: 11 nieuwe inzichten voor man én vrouw. “De ‘eikel­pleis­ter’ komt met wat gedoe”

  Over de (mannen)pil, het spiraal en andere anticonceptie wordt veel gezegd en geschreven. Maar wat is waarheid en wat bangmakerij? Vandaag, op Wereld Anticonceptiedag, delen we elf inzichten over de kleinoden die we aftoetsten bij experten. Is ‘de knip’ voor mannen pijnlijk? Komt er echt een ‘eikelpleister’ op de markt? Hoe werkt die natuurlijkere temperatuurmethode voor vrouwen? En maakt de pil je PMS nu erger of net niet?
 2. Wat is jouw ultieme masturbatietip? 40 Vlamingen verklappen: “De vibrator ‘Jouvence’ is next level”

  Wat is jouw ultieme masturba­tie­tip? 40 Vlamingen verklappen: “De vibrator ‘Jouvence’ is next level”

  Wat is jouw ultieme masturbatietip? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 37.000 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Gebruik de Satisfyer én een gewone vibrator. Laat jezelf een paar keer bijna tot een hoogtepunt komen en ervaar dan de volledige climax.”
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Staat je buik vaak gezwollen? 3 experts over de oplossingen. “Dit dieet werkt als een soort reset”
  PREMIUM

  Staat je buik vaak gezwollen? 3 experts over de oplossin­gen. “Dit dieet werkt als een soort reset”

  Heb jij last van een opgeblazen buik na alle eindejaarsfeesten? Je bent niet alleen, want een op de vijf mensen - vooral vrouwen - hebben er last van. Maar wat valt er echt aan te doen? Welke voeding is de boosdoener en wanneer moet je je zorgen maken? Drie experts geven hun ultieme tips voor een buik die wél plat en rustig is. “Sommige mensen eten extra veel ‘gezonde voeding’, maar dat werkt soms averechts.”