Dr. Dagmar Ostijn, arts-dermatoloog (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Dagmar Ostijn, arts-dermatoloog (rechts). © Getty Images/ rv

Hoe zorg je ervoor dat je zweet minder stinkt en 19 andere prangende vragen over zweten beantwoord

Met temperaturen die oplopen tot dertig graden halen we deze week die deodorant best boven. Of niet? Wat doe je het best tegen (overmatig) zweten? En hoe kan je met voeding ervoor dat je zweet minder stinkt? Arts-dermatoloog Dagmar Ostijn beantwoordt twintig prangende lezersvragen. Van de beste remedies voor zweethanden of -voeten tot het effect van okselhaar of botox op je zweet. “Idealiter gebruik je een antiperspirant ’s avonds, voor het slapengaan.”

 1. Radiopresentatrice Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”
  PREMIUM

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”

  In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...”
 2. “Gebruik zeker geen vaseline.” 8 betere middeltjes tegen 'chub rub' of pijnlijke schuurwondjes tussen je dijen

  “Gebruik zeker geen vaseline.” 8 betere middeltjes tegen 'chub rub' of pijnlijke schuurwond­jes tussen je dijen

  Elke zomer opnieuw is het een veelvoorkomend probleem bij wie jurkjes of rokjes draagt: ‘chub rub’, of schaafwonden aan de binnenkant van je dijen. Dermatoloog Thomas Maselis verklaart het pijnlijke fenomeen, en we lijsten de nieuwste en populairste middeltjes en trucjes op de markt op om je te verlossen van die brandende billen. “Als ik de ingrediënten zie, zal dit product zeker werken.”