Links: Candice en Marijn in het vorige seizoen van 'Blind Getrouwd'. Rechts: relatietherapeute Sarah Hertens.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Candice en Marijn in het vorige seizoen van 'Blind Getrouwd'. Rechts: relatietherapeute Sarah Hertens. © VTM

Hoe worden ‘Blind Getrouwd’-kandidaten gekoppeld? Experte onthult 1 factor: “Dit bepaalt het geluk van elke relatie”

De nieuwe ‘Blind Getrouwd’-kandidaten zijn bekend. Maar hoe voorspellen de experts of een match toekomst heeft? Relatietherapeute Sarah Hertens koppelt de kandidaten, en dat doet ze onder meer op basis van hun hechtingsstijl. “Begrijpen wat jouw hechtingsstijl is en die van je partner, kan wonderen doen voor een koppel.” Hecht jij je op een veilige, angstige of vermijdende manier? De experte helpt je jouw stijl — en zijn valkuilen — te herkennen. “Een partner die niet terugbelt of minder deelt? Dat zet een ‘angstig’ persoon aan tot naar gedrag.”

 1. “Danst mijn vriend met andere vrouwen, dan schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms erg jaloers, expert geeft raad
  PREMIUM

  “Danst mijn vriend met andere vrouwen, dan schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms erg jaloers, expert geeft raad

  “Ik schaam me voor mijn jaloers gedrag. Absurde vragen als ‘Is mijn lief te dronken?’ en ‘Vindt hij die vrouw leuker zijn dan mij?’ flitsen door mijn hoofd.” Niemand is graag jaloers. Ook Chloë (23) heeft soms een knagend gevoel dat ze moeilijk kan controleren. Volgens psychologe Sarah Van Pelt is ‘gezonde’ jaloezie een illusie. Hoe weet je of jouw jaloezie te ver gaat? En vooral: wat kun je eraan doen? “Het is een grote valkuil om te denken dat alle schuld bij je partner ligt.”
 2. Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

  Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

  Het doel van websites? Informatie verschaffen. De look en feel zijn eerder secundair, dus de ene instelling, organisatie of onderneming schenkt er al wat meer aandacht aan dan de andere. Met als gevolg dat er héél wat spuuglelijke sites op het net circuleren. Om dat op ludieke wijze in de verf te zetten, is er de ‘Ugly Belgian Websites’-wedstrijd. Voorlopig kanshebbers voor de winnende titel zijn Urbanus, de website van de rommelbeurs en die van Frank Deboosere, maar je kan ook zelf nog nominaties insturen.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.