Links: Candice en Marijn in het vorige seizoen van 'Blind Getrouwd'. Rechts: relatietherapeute Sarah Hertens.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Candice en Marijn in het vorige seizoen van 'Blind Getrouwd'. Rechts: relatietherapeute Sarah Hertens. © VTM

Hoe worden ‘Blind Getrouwd’-kandidaten gekoppeld? Experte onthult 1 factor: “Dit bepaalt het geluk van elke relatie”

De nieuwe ‘Blind Getrouwd’-kandidaten zijn bekend. Maar hoe voorspellen de experts of een match toekomst heeft? Relatietherapeute Sarah Hertens koppelt de kandidaten, en dat doet ze onder meer op basis van hun hechtingsstijl. “Begrijpen wat jouw hechtingsstijl is en die van je partner, kan wonderen doen voor een koppel.” Hecht jij je op een veilige, angstige of vermijdende manier? De experte helpt je jouw stijl — en zijn valkuilen — te herkennen. “Een partner die niet terugbelt of minder deelt? Dat zet een ‘angstig’ persoon aan tot naar gedrag.”

 1. “Danst mijn vriend met andere vrouwen, dan schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms erg jaloers, expert geeft raad
  PREMIUM

  “Danst mijn vriend met andere vrouwen, dan schiet ik in een kramp.” Chloë (23) is soms erg jaloers, expert geeft raad

  “Ik schaam me voor mijn jaloers gedrag. Absurde vragen als ‘Is mijn lief te dronken?’ en ‘Vindt hij die vrouw leuker zijn dan mij?’ flitsen door mijn hoofd.” Niemand is graag jaloers. Ook Chloë (23) heeft soms een knagend gevoel dat ze moeilijk kan controleren. Volgens psychologe Sarah Van Pelt is ‘gezonde’ jaloezie een illusie. Hoe weet je of jouw jaloezie te ver gaat? En vooral: wat kun je eraan doen? “Het is een grote valkuil om te denken dat alle schuld bij je partner ligt.”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.