Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe praat je met een partner als je je zorgen maakt om zijn of haar gewicht? Relatietherapeute en diëtiste geven tips

Een op de vijf Vlamingen zag vorig jaar het cijfer op de weegschaal stijgen en experts waarschuwen dat onze levensstijl er niet gezonder op is geworden. Dat kan weleens voor moeilijke gesprekken zorgen tussen geliefden. Want wat als je je zorgen begint te maken om de gezondheid van de ander? Een relatietherapeute en diëtiste schieten te hulp. “Zeg alsjeblieft niet botweg ‘ik vind je niet meer aantrekkelijk nu.”

 1. OPROEP. Was jij het slachtoffer van financiële oplichting op datingapps? NINA is benieuwd naar je verhaal

  OPROEP. Was jij het slachtof­fer van financiële oplichting op datingapps? NINA is benieuwd naar je verhaal

  Dan ontmoet je je droompartner op Tinder, Grindr of een andere datingapp maar heeft je love object aan de andere kant van het schermpje het niet zozeer gemunt op je hart, maar op je portemonnee. Steeds meer online daters zijn het slachtoffer van oplichters die eerst alle versiertrucs bovenhalen en dan via gewiekste methodes geld proberen af te troggelen. Vaak met succes, voor grote bedragen. En dat heeft vaak even grote gevolgen.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelijke manager in kaart

  Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelij­ke manager in kaart

  De vraag naar meer vrouwen in sleutelposities groeit. Niet onbegrijpelijk, want bij ruim een vijfde van de tienduizend grootste bedrijven in ons land is geen enkele vrouw te bespeuren in het management. Functioneren bedrijven werkelijk anders met een vrouw aan de top? De Nederlandse hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe onderzocht het effect van een vrouwelijke leider. “Bij een titel krijg je niet automatisch de kwaliteiten cadeau.”