Vier ervaren reizigers geven tips om je droomreis samen te stellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier ervaren reizigers geven tips om je droomreis samen te stellen. © Rv

Hoe houd je een reis budgetproof? Tips van 4 ervaren globetrotters. “Je kan 2 reizen maken voor de prijs van 1 vlucht”

“Onlangs ben ik drie weken door China getrokken. Voor die reis hoefde ik maar 1.500 euro op te hoesten, all-in.” Na twee jaar corona lijkt iedereen massaal naar het (verre) buitenland te trekken. Maar tegelijk letten we meer dan ooit op ons budget. Hoe haal je het meeste uit een citytrip, verre reis, roadtrip of wandelvakantie en houd je het toch betaalbaar? Vier ervaren globetrotters geven praktische tips. “Ik wil veel van het land kunnen zien zonder in te boeten op comfort.” 

 1. Vergeetachtig of toch een geheugenstoornis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. “De signalen zijn subtiel”
  PREMIUM

  Vergeetach­tig of toch een geheugen­stoor­nis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. “De signalen zijn subtiel”

  Hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet, lijkt het wel. Vandaag is het ‘I Forgot Day’, dus vroegen we een psycholoog en neurowetenschapper welke soorten vergeetachtigheid onschuldig zijn en welke niet. En hoe je kan ingrijpen als je bepaalde alarmsignalen opmerkt bij jezelf of een ander. “Wees alert als je bijvoorbeeld halverwege je uitleg niet meer weet wat je aan het vertellen bent of ineens stopt zonder uitleg.”
 2. De (niet zo) zorgeloze zomer van Hilde Crevits: “Ik zou niet meer weten hoe het is om je werk volledig los te laten”
  PREMIUM

  De (niet zo) zorgeloze zomer van Hilde Crevits: “Ik zou niet meer weten hoe het is om je werk volledig los te laten”

  “Ik hoop dat ik het mentaal volhou: dat zal de grootste uitdaging zijn.” Als nieuwe minister van Welzijn maakt Hilde Crevits (54) zich op voor een hectische zomer. Maar haar verjaardag, een sportieve reis met vrienden en zoete familiemomenten wachten nog op haar. Ze zal op z’n minst probéren om te ontstressen, zelfs al is ze daar niet goed in, bekent ze. “Ik heb actie nodig op vakantie om niet zenuwachtig te worden.”