Sunsibility Tour

Gesponsorde inhoud

Hoe gaat het met jouw zonnekapitaal? Dat weet je maar beter als je veilig wil zonnebaden

Getty Images
Niks heerlijker dan de gloed van zonnestralen op je lijf. Maar gaat het nog wel goed met je zonnekapitaal? Dat cruciale stukje informatie ligt aan de basis van hoe je jouw huid dit seizoen optimaal beschermt tegen de zon.

De term ‘zonnekapitaal’ hoor je niet vaak vallen. Nochtans is het een belangrijke indicator van hoe je huid het stelt in de zon. De term werd gedefinieerd door dermatoloog Michel Jeanmougin en onderzocht door Vichy, en verwijst naar de capaciteit van je huid om zichzelf te beschermen en te herstellen bij blootstelling aan UV-stralen. Hoe meer je huid beschadigd is door de zon, hoe minder zonnekapitaal je hebt én hoe kwetsbaarder je huid ook is.

Niet zomaar smeren

Het komt er dus op neer dat je bovenal je zonnekapitaal moet beschermen. Want als je dat op peil houdt, bescherm je je huid ook tegen zonnebrand, huidkanker én huidveroudering. Vooral dat laatste verliezen mensen uit het oog, terwijl maar liefst tachtig procent van de zichtbare tekenen van huidveroudering aan UV-blootstelling te wijten is.

Om je zonnekapitaal te beschermen, pluk je niet zomaar een zonnecrème uit het schap. Ze is immers persoonlijk en hangt af van je levensstijl en je gedrag in de zon (hoe lang je zont, naar waar je op vakantie gaat, hoe vaak je smeert, welk huidtype je hebt,…). Daarom ontwikkelden de Laboratoires Vichy formules aangepast aan ieders levensstijl, verschillend in textuur, werkstoffen, formaten en noem maar op.

Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Dan is Vichy’s Capital Soleil Beach Protect Anti-dehydratatie Zonbeschermingsspray de crème voor jou. Een vette huid is dan weer gebaat bij hun Capital Soleil Beach Protect Multi-protection Zonbeschermingsmelk in een niet-vette geltextuur. En wil je tegen huidveroudering inzetten, dan is de Idéal Soleil Anti-Aging 3-in-1 Antioxidante Verzorging ideaal, met actieve bestanddelen als Camu Camu (een Amazonevrucht boordevol Vitamine C), natuurlijke antioxidanten als Vitamine E en kombucha-extract voor een egalere huid.

Sunsibility Tour to the rescue

Ben je niet zeker hoe het met jouw zonnekapitaal gesteld is? Breng dan een bezoekje aan Vichy’s Sunsibility Tour. Tijdens april toert Vichy zeven dagen op zeven met een bus het land rond om alle Belgen te informeren over zonnebescherming, huidkanker en huidveroudering. Een dermatoloog is er op weekdagen aanwezig om je huid te onderzoeken op moedervlekjes, je kan er ook je huidschade laten meten en zonneproducten testen. Zo ontdek je er met welke producten je optimaal jouw zonnekapitaal kan beschermen.

Kom te weten waar de Sunsibility Tour in jouw buurt halt houdt op www.vichy.be/sunsibility-tour.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video