Links: cury model Romy Schlimbach. Rechts: Sara Dramé, een model van No Babes Agency, in een campagne voor het Chinese merk Shein.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: cury model Romy Schlimbach. Rechts: Sara Dramé, een model van No Babes Agency, in een campagne voor het Chinese merk Shein. © rv / Shein

Hoe dik is (nog altijd) té dik, nu de modewereld inclusiever wil zijn? “Huh, ben ik plussize?”

Curvy vrouwen claimen stilaan hun plek in campagnes en op catwalks. Maar ze mogen niet dikker zijn dan maatje 46 en moeten aan wel meer ‘regels’ voldoen. Deborah Dauchot en Morgane Gielen, twee modellenscouts die een lans breken voor meer plussize, en succesvol curvy model Romy Schlimbach onthullen hoe bodypositivity er vandaag écht uitziet in de modewereld. “Plussize modellen vragen me vaak of ze meer kans maken op jobs als ze hun dubbele kin weg laten botoxen.”

 1. Iconische Baguette Bag van ‘Sex And The City’ blaast 25 kaarsjes uit: “Ze hebben die tas echt uitgemolken”

  Iconische Baguette Bag van ‘Sex And The City’ blaast 25 kaarsjes uit: “Ze hebben die tas echt uitgemol­ken”

  “Men noemde het ook wel eens de rich bitch bag.” Nu de allereerste it-bag 25 jaar is geworden: tijd voor een lesje modegeschiedenis. Moderedacteur David Devriendt legt uit hoe de Baguette van Fendi uitgroeide tot zo’n icoon en waarom de tas zo populair blijft. “Het model mag geïnspireerd zijn op Franse vrouwen die een stokbrood onder hun arm dragen, de Baguette was vooral populair in Amerika. En onlosmakelijk verbonden met New York en het hedonisme uit ‘Sex And The City’.”
 2. Gothic look à la Wednesday Addams? Haar make-up artiest verklapt hoe: "Voor de lippen gebruikten we één product"

  Gothic look à la Wednesday Addams? Haar make-up artiest verklapt hoe: "Voor de lippen gebruikten we één product"

  TikTok is in de ban van de nieuwe Netflixreeks ‘Wednesday’, waarin Jenna Ortega de hoofdrol van Wednesday Addams vertolkt. Naast haar iconische dansmoves, passeren ook veel bijzonder beautylooks de revue. Gothicachtige make-up met een smokey eye is hierdoor weer helemaal in trek. De make-upartist die verantwoordelijk was voor de looks in de populaire serie onthulde hoe je die zelf kan recreëren.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.