Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Het stijlgevoel van koningin Paola deed stof opwaaien: “Ze was een prinses Diana avant la lettre, met lak aan conventies”

Koning Boudewijn noemde haar het mooiste geschenk dat Italië ooit aan België heeft gegeven. In de jaren zestig werd Koningin Paola, toen de jetsetprinses van België, in één adem genoemd met Brigitte Bardot, Audrey Hepburn en Jackie Kennedy als een van de grote Europese schoonheden. “Armani was altijd Paola’s favoriet. Ging ze naar Milaan om te passen, dan mocht ze met de Bentley van Armani zelf rondrijden.” Naar aanleiding van ‘Paola: côté jardin’, de documentaire over haar leven, bespreekt moderedacteur David hoe ze zo’n onsterfelijk stijlicoon werd.

 1. “De foto die heel België shockeerde”: koningin Paola zwijgt in docu niet langer over haar minnaar
  PREMIUM
  Royalty

  “De foto die heel België shockeerde”: koningin Paola zwijgt in docu niet langer over haar minnaar

  “Het was een egoïstische liefde. Maar ik heb geen spijt.” Dat zegt koningin Paola (84) in de RTBF-docu ‘Côté Jardin’ over een foto uit 1970, waarop ze kortgerokt over het Sardische strand flaneert in de armen van haar toenmalige minnaar. Opvallend, want hiermee biecht ze voor het eerst publiekelijk een buitenechtelijke affaire op. “Die bewuste foto shockeerde destijds heel België.” Maar wie is die rijzige, bebaarde man?
 2. Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  In deze hitte is make-up dragen een gewaagde zet. Zweet je je te pletter, dan bestaat de kans dat de hele boel van je gezicht af smelt. Maar zo hoeft het niet te gaan. Met de juiste producten én een paar slimme trucjes blijven fond de teint, eyeliner, lippenstift en hun consorten wél zitten. Onze beautyredactrice Sophie geeft advies. “Kies als blush of bronzer voor crèmeformules, zelfs al klinkt dat contraproductief.”
 1. PODCAST. Geert neemt Alba mee op 'Fifty Shades’-avontuur. “Ik de dominator, zij de onderdanige”

  PODCAST. Geert neemt Alba mee op 'Fifty Sha­des’-avon­tuur. “Ik de dominator, zij de onderdani­ge”

  “Terwijl zij in de douche stond, pakte ik de spullen uit die ik had meegebracht. Een zacht, maar stevig lint voor rond haar nek, een klittenband voor rond de polsen of enkels, een zweepje, een blinddoek, en drie kaarsen.” Geert (45) leert Alba (36) kennen via een datingapp. Hij geeft aan dat hij als dominante ‘Sir’ op zoek is naar iemand die een onderdanige rol wil spelen. En daar staat Alba wel voor open. Ze spreken af en beleven een brandend hete nacht vol straffen en kaarsvet. Hoe dat verder afloopt, hoor je in deze aflevering van de podcast ‘Mijn Superseks’.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.