Het eerste vegan foodtruckfestival komt naar Brussel

unsplash
Terrasjes, warmer weer, zonnebrillen en lekker eten. De lente is opnieuw in het land en dat zullen we geweten hebben. Jaar na jaar worden foodtruckfestivals steeds populairder. Brussel krijgt er een unieke bij: op het Vegan Street Festival proef je de lekkerste veganistische gerechtjes. 

Aan al wie nu zijn neus optrekt en denkt dat vegan eten niet meer betekent dan wortels op een blad sla: jullie hebben het fout. Overtuiging nodig? Breng dan op zaterdag 26 mei een bezoekje aan het Vegan Street Festival op de Vismarkt in Brussel. 

Er worden die dag van 10u 's morgens tot 22u 's avonds 40 foodtrucks in de stad uitgestald, maar ook de handelaars en horecazaken uit het hart van Brussel nemen deel aan het evenement. Daarnaast kan je ook wat veganshopping in de dagplanning steken want er zullen ook vegan beautyproducten en kleding te koop zijn. 

Veganizer BXL is degene die alles op pootjes zet, twee vriendinnen die samen restaurants het licht proberen te doen zien om zo vegan gerechten op de menu te plaatsen. 

Praktisch: het Vegan Street Festival vindt plaats op de Vismarkt in Brussel op 26 mei van 10 tot 22u. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Duysens

  Ik, een echte vlees eter, probeer alles uit, moet zeggen dat vegan smakelijker is dan de naam klinkt, verwacht je niet aan een blokje geperste sla, maar eerder aan iets lekker, velen zouden verschieten.

 • Fred Fraise

  kleine tip: als je niets weet over veganisme, geef er dan ook geen commentaar op want je maakt je alleen maar belachelijk.

 • PIETER ROGIERS

  Neen dank u, die dag moet ik naar een barbecue met ECHT eten: malse cote a l'os, sappige worsten, vet spek, enz ... Ze mogen hun zielige brokjes tofu houden!

 • Eida Lam

  En er naast een hamburger kot!

 • Lars Heykers

  Eerst eens kijken of ze überhaupt beseffen dat Vegan en Vegetarisch niet hetzelfde zijn. Zelfs als de groenten en fruit die je aanbiedt bemest zijn met dierlijke meststoffen, is het niet meer vegan.