Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Het bepaalt wie we daten, hoe gezond we zijn en hoe goed ons seksleven is: 7 inzichten over kussen

Je wisselt speeksel uit en daarbij 1 miljard bacteriën. En tóch zoenen we graag. Arts Stef Henderickx legt uit waarom op deze Wereld Kusdag, aan de hand van 7 verrassende inzichten. Van wat een kus ons allemaal vertelt over de ander (meer dan je denkt) tot hoe lang je de ander moet zoenen voor meer seksueel plezier (minder lang dan je denkt). “Door de ander te kussen kan ons lichaam bepalen of er potentieel is voor een langdurige relatie.”

 1. Gwen (19) toont trots haar beachbody: “Zelfs mijn familie zei me vroeger dat ik 'te dik' was”

  Gwen (19) toont trots haar beachbody: “Zelfs mijn familie zei me vroeger dat ik 'te dik' was”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Gwen (19) in badkleding. Als kind kreeg ze van haar ouders en familie te horen dat ze ‘te zwaar’ was, maar ze heeft geleerd om zich daar niks van aan te trekken. “Ik heb geen strakke buik, maar ik ben er wél tevreden over.”
 2. Dolverliefde Jelle en Sebastian woonden 140 km van elkaar: “3 uur op de trein, enkele rit: was de ander dat waard?”
  PREMIUM

  Dolverlief­de Jelle en Sebastian woonden 140 km van elkaar: “3 uur op de trein, enkele rit: was de ander dat waard?”

  In 2013 leren Jelle en Sebastian elkaar kennen via Grindr. Mannen gebruiken de datingapp vaak voor ‘stoute’ avonturen, maar Jelle en Sebastian waren stiekem op iets anders uit. Na uren skypen volgt een eerste date, een eerste — heel onverwachtse — kus, maar ook een onaangename ontdekking. De twee wonen op 140 kilometer van elkaar. Wint de prille liefde van de grote afstand? “Mijn ex-vriend had mijn hart gebroken. Ik wilde me niet zomaar in een kwetsbare positie plaatsen.”