Julie, Lore en Rob kampen met telefoonvrees.
Volledig scherm
PREMIUM
Julie, Lore en Rob kampen met telefoonvrees. © rv

Heb jij ook ‘belvrees’? “Bij een noodgeval durfde ik zelfs niet te bellen naar de spoeddienst”

Ben je altijd bloednerveus als je moet telefoneren? Je bent niet alleen. Onder de Belgen met belvrees bevinden zich ook Rob (29), Lore (30) en Julie (29). “Ik heb al een paar uur buikpijn omdat ik wist dat dit telefoontje eraan kwam.” Gedragstherapeut Dirk Hermans legt uit waarom sommige mensen kampen met ‘belvrees’ en vooral: wat je ertegen kan doen. “Het is zo oud als het bestaan van de telefoon zelf.”

 1. Dragen mannen binnenkort massaal linnen kostuums? “Je ziet het steeds vaker op kantoor”

  Dragen mannen binnenkort massaal linnen kostuums? “Je ziet het steeds vaker op kantoor”

  Luchtig linnen is de stof bij uitstek om het koel te houden tijdens warme zomerdagen. En wie dacht dat linnen niet fashionable kan zijn, heeft het grandioos mis. Steeds meer celebrity's kiezen voor linnen kostuums, onder wie Amerikaans acteur Brad Pitt. Oprichter en CEO van Café Costume Bruno Van Gils en moderedacteur David Devriendt lichten de nieuwste mannentrend toe. “Linnen staat erom bekend snel te kreuken. Bij een kostuum in linnen blend, heb je dat probleem niet.”
 2. "Welk bewijs heb je dat het getal 13 écht ongeluk brengt?" Psycholoog legt uit waarom vrijdag de dertiende angst inboezemt
  PREMIUM

  "Welk bewijs heb je dat het getal 13 écht ongeluk brengt?" Psycholoog legt uit waarom vrijdag de dertiende angst inboezemt

  Het bekt niet echt lekker, paraskevidekatriafobie, maar het is een gegeven dat je vast wel kent. Het woord slaat op de alombekende angst voor vrijdag de dertiende: de dag - vandaag! - waarop het ongeluk onheilspellend om de hoek zou loeren. Klinisch psycholoog Sam Neefs kadert de fobie en geeft tips om met angstgevoelens om te gaan. “Verzekeringsmaatschappijen zien net dat er minder ongelukken gebeuren op vrijdag de dertiende”