Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Heb jij ‘allostatische stress’? Het kan de verklaring zijn voor veel fysieke klachten. Huisdokter geeft advies

Veel mensen kampen met stress, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Wanneer die stress maar blijft aanhouden, spreken we van ‘allostatische stress’ en die kan meerdere uiteenlopende, fysieke klachten veroorzaken. Dokter Anne-Marie Frisque legt uit hoeveel stress te veel stress is én wat je kan doen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. “Heel wat ziektes ontstaan én verergeren door allostatische stress.”

 1. Arne wil dat zijn vrouw seks heeft met andere mannen: “Na haar date met hem was haar string helemaal nat”
  PREMIUM

  Arne wil dat zijn vrouw seks heeft met andere mannen: “Na haar date met hem was haar string helemaal nat”

  “‘We begonnen te kussen op de strandstoeltjes’, fluisterde ze in mijn oor terwijl ze op mijn schoot zat, ‘en hij streelde mijn borsten’.” Arne (34) vindt het heerlijk om afspraakjes met andere mannen te regelen voor zijn vrouw Manon (35). Vooral als ze er daarna uitgebreid over vertelt. Op vakantie in Spanje regelt Arne voor Manon een afspraak met een man in de duinen. Als ze terug is, loont Manons afspraakje ook voor Arne op een heel tastbare manier.
 2. Britse pers tipt Antwerpen en 9 andere Europese bestemmingen als meest aangenaam voor LGBTQ+-gemeenschap

  Britse pers tipt Antwerpen en 9 andere Europese bestemmin­gen als meest aangenaam voor LG­BTQ+-gemeen­schap

  Tijdens de zomervakantie ligt de wereld niét aan ieders voeten. Een recente studie toont dat 71 procent van LGBTQ+-reizigers al ongemakken ervoer op vakantie vanwege hun geaardheid. 61 procent kiest dan ook een bestemming op basis van hun veiligheid en welzijn. Maar er is goed nieuws, want de Britse krant ‘The Guardian’ zocht en vond 10 LGBTQ+-vriendelijke bestemmingen in Europa.