BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutelwoord”

Het lijkt erop dat de teamspirit bij onze Rode Duivels helemaal scheef zat op het WK. In plaats van een sterk team zien we koppige individuen. Had teamspirit onze nationale ploeg kunnen redden? Kan zo’n manke teamspirit hersteld worden, op het veld, de werkvloer of in een vriendenkring? En wanneer vorm je een ‘topteam’? Drie experten reageren. “Een beetje wrijving is echt niet slecht.”

  1. Allereerste vrouwelijke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

    Allereer­ste vrouwelij­ke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

    Primeur vanavond: de Française Stéphanie Frappart fluit als eerste vrouw ooit een match op het WK. In ons land zijn er maar negenenzeventig vrouwelijke scheidsrechters en aan de top is het eenzaam, weet Viki De Cremer (29). De jonge belofte werkt hard om in Stéphanies voetsporen te kunnen treden, in de hoop dat meer vrouwen haar willen volgen. “We zijn nu echt met te weinig.”
  2. Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendinnen geen complimenten”

    Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendin­nen geen complimen­ten”

    De Chinese modewebsite Shein werd in korte tijd razendpopulair. Aan spotprijzen hul je jezelf in een fashionable outfit. Online duurzaamheidsplatform COSH! analyseerde hoe het Chinese bedrijf zoiets voor elkaar krijgt. En dat belooft weinig goeds, legt founder Niki de Schryver uit. “Het is heel zorgbarend hoe wijdverspreid het merk is en hoeveel mensen ze effectief bereiken.”