Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Grauwe huid, dikke billen, boze darmen. De Vlaming drinkt te veel alcohol: 3 experts noemen alle effecten ervan

Eén op de tien Vlamingen drinkt meer dan tien glazen alcohol per week: experten noemen dat riskant gebruik. Maar ook als je slechts sporadisch of minder drinkt, ontsnap je niet aan de gevolgen voor je gewicht, huid, organen en brein. Een toxicoloog, leverspecialist en medisch socioloog overlopen álle effecten van alcohol. “Alcohol bevat véél calorieën. Mannen en vrouwen zien het effect daarvan op elk een ander deel van hun lichaam.”

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Dankzij deze methode verdwijnen wallen meteen.” Beautyredactrice tipt de 5 beste tools voor een gezichtsmassage

  “Dankzij deze methode verdwijnen wallen meteen.” Beautyre­dac­tri­ce tipt de 5 beste tools voor een gezichts­mas­sa­ge

  Je gezicht masseren zou je een jeugdige blos en een frisse teint geven. Of dat nu met schraapstenen, je vingers of gekoelde ijsballen is. Blijkbaar activeren sommigen zelfs je lymfesysteem of hebben ze een antiagingeffect. Dit zijn volgens beautyredactrice Sophie Vereycken de vijf beste tools voor een verzorgende massage van je snoet. “Mensen met botox en fillers, opgelet.”