Goedkoop naar de zon? Boek dan nu je ticket!

Unsplash
Ben jij dat koude weer en die korte dagen ook meer dan moe? Een citytripje naar de zon is dichterbij dan je denkt: want wie graag rond nieuwjaar de zon opzoekt, hoeft minder diep in de buidel te tasten als je nu boekt dan eender welke andere periode van het jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale reiszoekmachine momondo.be. De goedkoopste vlucht boek je namelijk gemiddeld 56 dagen voor vertrek met een besparing van maar liefst 28 procent.

Tot die bevinding kwam Momondo na het analyseren van zo'n 13,2 miljard prijzen naar de meest populaire vakantiebestemmingen. "Wij informeren reizigers hierover zodat ze de goedkoopste prijs voor hun bestemming kunnen vinden," aldus Sasha Wood, woordvoerder van Momondo. 

Uit hun onderzoek bleek ook dat last-minute deals niet automatisch het goedkoopst zijn. Integendeel, op de dag van vertrek zijn de tickets vaak het duurst. "De goedkoopste vluchten zijn op dinsdag, terwijl de duurste op zaterdag zijn. Het gemiddelde prijsverschil is zelfs 11 procent." Verder betaal je ook het minst wanneer je reist tussen zes en twaalf uur 's avonds.Video