Seksuologe Goedele Liekens.
Volledig scherm
Seksuologe Goedele Liekens. © anp

Goedele Liekens: "We moeten meer over onze menstruatie durven praten"

Hoe vaak praat jij over je menstruatie? En hoe vaak probeer jij angstvallig tampons of maandverband voor je huisgenoten te verstoppen zodat niemand weet dat het 'die tijd van de maand is'? Er rust nog steeds een taboe op de maandelijkse bloedingen waardoor heel wat vrouwen nodeloos lijden, dat heeft een recente rondvraag in Europa aan het licht gebracht. Seksuologe Goedele Liekens legt uit waarom de tijd is aangebroken dat we zonder gêne over menstruatie beginnen te praten.

 1. Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: “Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebedrijf kwam werken”
  PREMIUM

  Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: “Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebe­drijf kwam werken”

  Knitwear, maatpakken voor vrouwen en athleisurewear. Laten de grootste trends van het seizoen nu net de specialiteiten zijn van deze drie Belgische modefamilies. Ze delen een stamboom en de liefde voor mode en design, en dat zorgt soms voor vuurwerk, in zoveel opzichten. Tijdens de Week van de Belgische Mode mogen we binnenkijken in hun business. “Het zou heel gemakkelijk zijn voor ons om een trui van 500 euro te maken. Maar dat is onze leefwereld helemaal niet.”
 2. Outdoorkleding scoort dit najaar: modekenner Hilde Geudens zet de onmisbare items op een rij

  Outdoorkle­ding scoort dit najaar: modekenner Hilde Geudens zet de onmisbare items op een rij

  Dit weekend begint de Week van het bos. Dat betekent: een frisse neus halen, genieten van de prachtige herfstkleuren en een boswandeling met een vleugje avontuur. Maar de Week van het bos geeft je ook (stiekem dan) het perfecte excuus om je garderobe aan te vullen met coole outdooritems. Hoe je stijlvol paradeert in het bos én op straat? Daar helpt modekenner Hilde Geudens je bij. Go bottines, fleece en anoraks!