Laurence Bemelmans en Tasja Van Rymenant
Volledig scherm
© Laurence Bemelmans en Tasja Van Rymenant

Gezonde comfortfood waar je blij van wordt: 3 recepten uit het nieuwe kookboek van As Cooked By Ginger

Vorige week blies Laurence Bemelmans dertig kaarsjes uit. Dat vierde ze niet met taart, maar met croques en een Aziatische avond. Het illustreert perfect haar levensstijl: eten wat haar gelukkig maakt. Ze geniet gezond op haar blog As Cooked By Ginger en nu ook in haar boek ‘Comfort Food Zonder Schuldgevoel’. Mooi meegenomen: haar recepten zijn toegankelijk. Zo ook haar puree met zalmkroketjes en spinazieroomsaus, bladerdeegtaartje met witloof en bosbes en zoetaardappelburgers met dille-komkommer. “Ik hanteer zo weinig mogelijk regeltjes.” 

 1. De ongecompliceerde zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

  De ongecompli­ceer­de zuiderse keuken van chef Maxence Sys: met deze drie recepten tover je vakantie op je bord

  Een van de dromen van chef Maxence Sys, bekend van het vtm-programma ‘Latem Leven’, komt vroeger uit dan verwacht. Door de lockdown kon hij eindelijk werk maken van een kookboek vol zuiderse inspiratie. Mediterraneo weerspiegelt precies de spirit die je ook in zijn ongecompliceerde Pulpo-restaurants vindt. Met zijn bucatini met rode pesto en burrata, gebrande avocado met paprika en feta en fruitige pavlovataart waan je je meteen in het Middellandse Zeegebied.
 2. “Ik kan haar pesterijen niet meer aan”: het gedrag van Toms ex schaadt zijn nieuwe relatie. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
  PREMIUM
  NINA

  “Ik kan haar pesterijen niet meer aan”: het gedrag van Toms ex schaadt zijn nieuwe relatie. Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft raad

  Mirte (41) en Tom (42) vormen een nieuw samengesteld gezin en zijn al vijf jaar dol op elkaar. Maar Toms ex gooit roet in het eten, met pesterijen en financiële eisen. Het gezinsgeluk van Tom en Mirte staat hierdoor enorm onder druk. “Tom is het ‘gewoon’ en laat haar begaan. Maar ik kan het niet meer aan”, zegt Mirte. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad. “Toms ex-vrouw staat volgens mij niet elke ochtend op met de bedoeling om jullie het leven zuur te maken.”
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs