Geen mythe: we worden echt mooier door goed te slapen

Getty
Vroeg onder de wol kruipen: het kan al eens z'n voordelen hebben. Dacht ook jij dat het bekende schoonheidsslaapje slechts een mythe was? Dat heb je het verkeerd. 

Wanneer je op een bepaald moment gaat slapen en opstaat dan kan het wel eens zijn dat je plots stukken knapper wordt. Een Brits onderzoek toont aan dat er een link is tussen een goede nachtrust en een mooier uiterlijk. 

Mensen die gemiddeld 9 uur en 10 minuten goede nachtrust krijgen per nacht, zouden het vaakst een complimentje krijgen over hun looks. Daarnaast zouden we volgens het onderzoek ook redelijk vroeg in bed moeten kruipen én ook vroeg moeten opstaan. Al moet je er wel wat voor over hebben. Er wordt aangeraden dagelijks te gaan slapen om 21:45u en op te staan om 6:55u. 

"Veel mensen hebben er alles voor over om zich mooi en goed te voelen. Ze willen dan ook vaak heel wat geld uitgeven om dit waar te maken," legt Neil Robinson, slaapexpert uit aan Her.ie. 

"Maar mensen lijken te vergeten dat een goede nachtrust een enorm positief effect kan hebben op ons uiterlijk. Met dat in je achterhoofd, is het belangrijk dat je de kwaliteit van je nachtrust onderhoudt."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eva De Witte

  En als je wakker bent na 3 uur slapen en je daarvoor om te slapen 2 uur wakker ligt

 • saigen agency

  excuseer me, ik ben 16 jaar lang full time model geweest en ik ken geen enkel model dat nog maar vóór 11 uur voormiddag wakker is (tenzij een shoot het ons verplicht) , dus dit artikel.... klopt niet

 • Thierry Vansweevelt

  Nope het beste is een koude douche. Activeert het immuunsysteem, slankt af en bevordert de spijsvertering. Vernieuwt het bloed in de bovenste huidlagen.

 • mich lee

  7 uur noemen ze vroeg opstaan? Dan ben ik klaar om te vertrekken naar mijn werk. Om 10 uur gaan slapen is wel vroeg. Als ik dat doe ben ik om 4 uur wakker.

 • Ronald Boudewijns

  Ik slaap heel den dag en wird alleen maar ouder en lelijker.....