An object to remember / Petit Pourri & Nauwau / Carpet of Life
Volledig scherm
PREMIUM
© An object to remember / Petit Pourri & Nauwau / Carpet of Life

Geen ‘innige deelneming’ of stijve uitvaart. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op een persoonlijke manier te rouwen

Goed GevoelJarenlang lieten we anderen ons vertellen hoe we afscheid moesten nemen van geliefden. Begrafenisondernemers ontfermden zich over het praktische, de plaatselijke pastoor sprak de uitvaart aan elkaar. Vandaag kiezen we steeds vaker voor een persoonlijkere aanpak. Van ceremoniesprekers of rouwjuwelen tot troostgoed of digitale herinneringsplatformen: 13 manieren voor een persoonlijk(er) afscheid.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdurend mensen teleurstel”

  COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdu­rend mensen teleurstel”

  “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Journalist Jeroen heeft het druk, zoals de overige 7 miljard mensen op deze planeet. Hij voelt zich schuldig, naar zichzelf én zijn omgeving toe. Na een zoveelste slapeloze nacht vindt hij een oplossing voor de ratrace des levens. “Ik wens jou van hetzelfde bevrijdende laken een broek.”