Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Gebruikt jouw kind snus, ‘sloth juice’ of miauw-miauw? Toxicoloog belicht 5 nieuwe verslavingen bij de jeugd

Komt er binnenkort een lachgasverbod in België? Als het van het Vias Institute en het Antigifcentrum afhangt wel. Wat is het juist? En welke andere drugs circuleren aan de schoolpoort? Toxicoloog belicht vijf middelen en vertelt hoe schadelijk die zijn. “‘Sloth juice’ is misschien niet erg verslavend, maar toch het meest zorgwekkend om in een boekentas te vinden.”

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 1. Jongeren nemen vaker een lijntje of pil: “Online kopen ze makkelijk designer drugs. En die zijn héél gevaarlijk”
  PREMIUM

  Jongeren nemen vaker een lijntje of pil: “Online kopen ze makkelijk designer drugs. En die zijn héél gevaarlijk”

  Heb jij al gehoord van Special K, ‘bollen’ of ‘spookje’? Het zijn gangbare bijnamen voor harddrugs, waar steeds meer jongeren mee lijken te experimenteren. Op sociale media zoals TikTok circuleren massa’s video’s waarin ze hun ervaringen delen. Toxicoloog Jan Tytgat licht toe welke drugs het populairst zijn en waar het grootste gevaar schuilt. “Ketamine is gekend om de ongelooflijk grote roes, zonder hoofdpijn de dag nadien. Perfect voor op een festival, vinden jongeren, maar ze weten niet dat ze ervan kunnen sterven.”