Sofie Van de Velde.
Volledig scherm
Sofie Van de Velde. © Nathalie Samain

Galeriste Sofie Van de Velde: “Ooit hielp ik Leonardo DiCaprio kiezen tussen een Basquiat of een Picasso”

De Antwerpse Sofie Van de Velde runt drie galerijen en is te zien als kunsthandelaar in ‘Stukken van mensen’. Haar leven is even surreëel als sommige werken die ze verhandelt. Leonardo DiCaprio adviseren, een korset van Frida Kahlo thuis stockeren of een echte Keith Haring op de kop tikken: Van de Velde moet er het hoofd koel bij houden. “Ik werk al tien jaar zeven dagen op zeven.”

 1. Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start
  PREMIUM

  Van Eminem tot Paris Hilton: iedereen investeert via 'NFT's' in digitale kunst. 3 experts leggen uit wat het is en hoe je ermee start

  NFT’s zijn overal. Het is een manier om digitale kunst te bezitten, en heel wat bekende mensen - van Eminem tot Paris Hilton, topmodel Emily Ratajkowski, Wout van Aert of Melania Trump - investeren daar een smak geld in. Maar wat is het juist en wat heeft het te maken met kunst? We vroegen het aan een financieel expert, een CEO van een trendbureau en een kunstkenner, die uitleggen of iedereen ermee kan starten. “In Hollywood kan je sommige feestjes zelfs niet meer binnen als je niet met NFT’s kunt betalen.”
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.