Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

‘Four quarters’-methode gaat viraal en beweert een boost te geven aan je productiviteit

De trein heeft vertraging, een meeting loopt verkeerd en je portefeuille ligt nog thuis op tafel. Op zo’n moeilijke (werk)dag die maar niet lijkt te eindigen, kan het een gigantische opgave zijn om toch gemotiveerd en productief te blijven. Dan brengt de populaire ‘four quarters-methode’ misschien wel soelaas.

 1. Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. ‘Smellness’ heet die trend, een samentrekking van ‘smell’ (geur) en ‘wellness’. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.
 2. Burnout-expert over de (on)zin van niet bellen na de werkuren en 6 andere wereldwijde initiatieven voor meer werkgeluk
  PREMIUM

  Bur­nout-ex­pert over de (on)zin van niet bellen na de werkuren en 6 andere wereldwij­de initiatie­ven voor meer werkgeluk

  Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas, zo heeft minister Petra De Sutter (Groen) beslist. Het kadert binnen een bredere trend: in steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Wij bundelden enkele inspirerende initiatieven wereldwijd - van een verrassingsvakantie tot een werkdag van 5 uur. Burn-outexpert Lode Godderis neemt de maatregelen onder de loep. “Een apart verlofstelsel voor menstruatie- of menopauzeklachten lijkt me zijn doel voorbij te schieten.”