Giedre Gomes
Volledig scherm
© Giedre Gomes

Fotoserie toont wat het écht is om moeder te zijn

Kinderen kunnen echte engeltjes zijn, maar eerlijk is eerlijk: er zit ook een duiveltje in verscholen. Ze laten je geen seconde met rust en volgen je tot op het toilet en tot achter de kookpotten. Om aan te tonen dat het moederschap niet altijd perfect moet zijn, maakte de Amerikaanse Giedre Gomes een ontzettend eerlijke, herkenbare én grappige fotoreportage.

11 reacties

 • Nicolas bockstal

  4 jaar geleden
  Lydia, meen jij dat nu??? Heb ik nog nooit gehoord.. En ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik het meteen opnieuw zou doen. Hou zielsveel van mijn 3 jongens.
 • Nico Herbots

  4 jaar geleden
  welja, dit is wat elke ouder weet, met kinderen in huis verloopt het allemaal wat chaotischer en heb je minder tijd voor jezelf. Veel glitter en glamour komt er niet bij kijken. Dat komt niet omdat die koters slecht opgevoed zijn, maar omdat het kinderen zijn. Tegenwoordig moet je je blijkbaar al vanaf je geboorte volwassen gedragen O_o Gaat niet, en dat hoeft ook niet. Ik zou mijn zoons voor geen goud van de wereld willen missen, elke fase was mooi en wij hebben allesbehalve spijt.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Als je met verschillende mensen praat, hoor je dikwijls hetzelfde : moest ik kunnen herbeginnen, géén kinderen meer. Dat zijn degenen die eerlijk zijn, de anderen durven het niet zeggen.
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Johan Vandepoel: je vergeet wel dat "je kinderen manieren bijbrengen" pas resultaat afwerpt als ze al in de kleutertijd (of verder) zijn: wat weet een baby of peuter van "manieren"? Plus: wat die foto's hier tonen, is daarom nog geen gebrek aan manieren: het is nu eenmaal zo dat je als moeder van kleine kinderen geen moment voor jezelf hebt. Daarom ben ik ook zo blij dat wij tussen elk kind telkens 4 jaar gelaten hebben: zo 3 kleine koters: ik mag er niet aan denken!
 • Glenn Verbeeck

  4 jaar geleden
  Nu weet ik het wel zeker, ik wil nooit moeder worden!!:-)
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. “Alcohol zorgde voor conflicten." Actrice Cathérine Kools stopte met drinken, veel Belgen doen hetzelfde

  “Alcohol zorgde voor conflicten." Actrice Cathérine Kools stopte met drinken, veel Belgen doen hetzelfde

  Alcohol is alomtegenwoordig: we drinken een glas als we iets vieren en klinken net zo goed bij tegenslagen. Toch kiest een groeiend aantal mensen voor een nuchter leven, nu steeds meer bekende koppen het voorbeeld geven — van Brad Pitt tot voormalig ‘Familie’-actrice Cathérine Kools. Zij vertelt welk effect dat op haar leven had, en deelt 3 gouden tips om te stoppen of minderen. “Toen ik dronk, deed ik veel dingen die niet klopten. Niet iedereen waar je het gezellig mee hebt op café hoeft jouw vriend te worden.”