Giedre Gomes
Volledig scherm
© Giedre Gomes

Fotoserie toont wat het écht is om moeder te zijn

Kinderen kunnen echte engeltjes zijn, maar eerlijk is eerlijk: er zit ook een duiveltje in verscholen. Ze laten je geen seconde met rust en volgen je tot op het toilet en tot achter de kookpotten. Om aan te tonen dat het moederschap niet altijd perfect moet zijn, maakte de Amerikaanse Giedre Gomes een ontzettend eerlijke, herkenbare én grappige fotoreportage.

11 reacties

 • Nicolas bockstal

  3 jaar geleden
  Lydia, meen jij dat nu??? Heb ik nog nooit gehoord.. En ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik het meteen opnieuw zou doen. Hou zielsveel van mijn 3 jongens.
 • Patrick Kelchtermans

  3 jaar geleden
  welja, dit is wat elke ouder weet, met kinderen in huis verloopt het allemaal wat chaotischer en heb je minder tijd voor jezelf. Veel glitter en glamour komt er niet bij kijken. Dat komt niet omdat die koters slecht opgevoed zijn, maar omdat het kinderen zijn. Tegenwoordig moet je je blijkbaar al vanaf je geboorte volwassen gedragen O_o Gaat niet, en dat hoeft ook niet. Ik zou mijn zoons voor geen goud van de wereld willen missen, elke fase was mooi en wij hebben allesbehalve spijt.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Als je met verschillende mensen praat, hoor je dikwijls hetzelfde : moest ik kunnen herbeginnen, géén kinderen meer. Dat zijn degenen die eerlijk zijn, de anderen durven het niet zeggen.
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Johan Vandepoel: je vergeet wel dat "je kinderen manieren bijbrengen" pas resultaat afwerpt als ze al in de kleutertijd (of verder) zijn: wat weet een baby of peuter van "manieren"? Plus: wat die foto's hier tonen, is daarom nog geen gebrek aan manieren: het is nu eenmaal zo dat je als moeder van kleine kinderen geen moment voor jezelf hebt. Daarom ben ik ook zo blij dat wij tussen elk kind telkens 4 jaar gelaten hebben: zo 3 kleine koters: ik mag er niet aan denken!
 • Glenn Verbeeck

  3 jaar geleden
  Nu weet ik het wel zeker, ik wil nooit moeder worden!!:-)
 1. Zomerdrankje piquette is verfrissend maar verboden. Wij spraken met een verkoper: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kombucha”

  Zomerdrank­je piquette is verfris­send maar verboden. Wij spraken met een verkoper: “Qua smaak leunt het aan bij cider en kom­bucha”

  Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?”
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Covid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit

  Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Co­vid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit

  Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Nederlandse artsen stelden immers vast dat lage vitamine K-waarden in verband zouden kunnen staan met ernstige Covid-19-symptomen. Het deed de verkoop van supplementen pieken. Maar is lage vitamine K een oorzaak van Covid-19-symptomen, of een gevolg? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) licht toe. “Extra vitamine K innemen is ook niet zonder gevaar.”