Zware handtas dragen aan elleboog leidt tot 'Poshitis'

Photo News
Victoria Beckham mag op modegebied dan wel een groot voorbeeld zijn, goed voor je gezondheid is haar stijl niet. Dokters geven haar de schuld van een nieuwe aandoening, die ze zelfs 'poshitis' noemen. Daarbij is er sprake van spierproblemen en pijn in nek en schouders, het gevolg van het dragen van een te zware handtas aan je elleboog.

En dat is hoe we Victoria steevast zien rondlopen: met een van haar vele oversized designerhandtassen aan haar arm, ter hoogte van haar elleboog. De bovenarm en het hand worden daarbij in de lucht gehouden.

Een stijl die natuurlijk heel wat vrouwen nabootsen. "Zij denken waarschijnlijk dat ze de laatste catwalktrend volgen, maar eigenlijk vragen ze gewoon om problemen", vertelde fysiotherapeut Sammy Margos aan de Sunday Express. "We zien steeds meer vrouwen met schouder- en nekproblemen ten gevolge van deze houding. Het kan er zelfs voor zorgen dat je spieren scheuren of dat je schouderpezen ontsteken", klinkt het.

Soms wordt de handtas ingeruild voor dochter Harper.
photo_news Soms wordt de handtas ingeruild voor dochter Harper.

Nog erger wordt het door de combinatie van deze houding met hoge hakken, want die leggen nog extra druk op je lichaam. "Bovendien wegen de handtassen ook steeds meer, sommige zelfs tot meer dan drie kilo", aldus fysiotherapeuten.

Victoria zelf lijkt echter nergens last van te hebben. "Ze ruilt haar grote handtassen ook vaak in voor dochter Harper, die nog een pak meer weegt", zo lezen we in NY Magazine. "Misschien heeft zij gewoon geen last van deze houding." Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat wij niet voorzichtig moeten zijn met onze handtassen...

Photo News