Zoveel calorieën zitten er achter die mooie Instagramfoto

thinkstock
Donuts, freakshakes, cupcakes en kleurrijke rainbowcakes, plots worden onze Instagram en Facebook overspoeld met lekkernijen. Daar zit je dan, met je goede voornemens en kommetje yoghurt of stukje kalkoen voor je neus. Lang zo lekker niet, maar wellicht wel een stuk lager op de calorieënteller. Wij verzamelden de harde cijfers van enkele Instagram-klassiekers.

Freakshake: 1.700 calorieën

Ze kwamen overgewaaid uit Australië en werden in een mum van tijd dé nieuwe hippe lieveling van menig foodie: de freakshake. Laat je niet misleiden door de gelijkenis met de term 'milkshake', want dat zijn ze allesbehalve. Goed, ze mogen dan wel een basis van ijs hebben, maar daarnaast krijg je er ook nog een toef slagroom, chocolade, snoep, marshmallows, oreo's, speculaas en nog véél meer lekkers bij. Goed voor zo'n 1.700 calorieën. En een hartaanval, is het niet van al die suiker, dan wel van dat astronomische cijfer.

Instagram @LaPromesa

Donut: 500 calorieën

Donuts zijn terug van ... nooit echt weggeweest. Maar hun hernieuwde populariteit hebben ze wél te danken aan een nieuw haute cuisine jasje. Geen artificieel deeg en een saai suikerlaagje, maar versgebakken deegbolletjes met zelfgemaakte speculoospasta, een glazuur van matcha of een limoenspread die niet zou misstaan bij de betere cheesecake. Heel lekker, maar ook al snel goed voor een gemiddelde van 500 calorieën. Even veel als een kleine cheeseburger. Al laten wij ons daardoor niet tegenhouden.

Instagram @hoekeddoughnuts

Cupcake: 400 calorieën

Wie Londen of New York bezoekt, doet dat gegarandeerd met een doosje van Magnolia Bakery in de hand. De cupcakes verwierven wereldfaam dankzij Sex & The City, al waren Carrie en co zich waarschijnlijk niet helemaal bewust van het aantal calorieën dat ze daarmee naar binnen speelden. Een minicake? Dat is dan 7 dollar en 400 calorieën. Maar hey, dat stap je er op citytrip natuurlijk zo weer af.

Instagram @pramrolla

Rainbowcake: 600 calorieën

Zo'n stukje rainbowcake op je bord, daar word je instant vrolijk van. Het aantal bijhorende calorieën, heeft dat effect net iets minder. De combinatie van boter, heel veel suiker, mascarpone en frosting levert je naast een goed humeur immers ook 600 calorieën op. Maar op geluk staat geen calorieëntal, toch?

Instagram @man_de_mars

Red Velvet: 400 calorieën

Of het nu in cupcake- of taartvorm op je bord belandt: smullen doe je sowieso. Het enige waar we iets minder - euhm - happig op zijn? Die 400 calorieën die het bevat. Al eet je zo'n stukje natuurlijk ook niet elke dag, dus geniet er vooral van!

Instagram @redvelvetnyc1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • venus delta

    Daar zijn we vet mee. Letterlijk en figuurlijk.