Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo word jij ook een ochtendmens

Shutterstock
Iedereen kent er wel ééntje, zo'n ochtendmens. Ze zijn 's morgens vroeg onuitstaanbaar productief, zeker wanneer je zelf met een ochtendhumeur van formaat rondsloft. Maar er is hoop. Een productieve ochtendroutine kan je aanleren aan de hand van deze gewoontes.

Sta vroeg op
Ja, het is soms heerlijk om languit te blijven liggen, maar dat is vanaf nu enkel toegestaan op zondag. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vroeg opstaan immers de productiviteit ten goede komt. Om 7 uur uit de veren is dus de boodschap!

Citroenwater als ontbijt
De voordelen van citroensap hebben we al eens eerder opgelijst, maar in een notendop: citroensap stimuleert je spijsvertering, geeft je metabolisme een boost en komt ook je huid ten goede.

Beweeg
Plan die jogsessie 's morgens vroeg. Door je dag te beginnen met wat beweging maak je je lichaam wakker en zal je ook de rest van de dag goed uitgerust en productiever zijn. Bovendien sport je 's ochtends harder en verbrand je zo meer calorieën.

Neem tijd voor je ontbijt
Een goed en gezond ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Een ontbijt dat rijk is aan vezels en koolhydraten geeft je meer energie om zo de rest van de dag door te komen.

Maak een to-do lijstje
Plan je dag. Maak een lijstje van alles wat je gedaan wil hebben tegen het einde van de dag en bekijk hoe je dit voor elkaar gaat krijgen. Een goede planning is het halve werk.

Uitstel is afstel
Hoe hard je er ook tegenop ziet, begin je dag met het vervelendste klusje van je to-do lijstje. Zo ben je er meteen vanaf en heb je de volle aandacht voor alle andere taken.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug