Zo raak je sneller van die jeukende muggenbeet af

Thinkstock
Een ding kan niemand ontkennen: het muggenseizoen is volop bezig. Heb je alle mogelijk trucjes geprobeerd om de beestjes op afstand te houden, maar werd je toch nog gebeten? Het geheim van een jeukvrije zomer is een goedkoop zalfje dat je waarschijnlijk in je huisapotheek hebt staan.

Doorgaans laten we tijdens de warme zomermaanden Vicks Vaporub in de kast staan. Deze zalf op basis van vluchtige oliën en aromatische stoffen breng je doorgaans op je rug en borst aan om de symptomen van een verkoudheid te bestrijden. Maar deze zomer smeer je dit goedje op de cadeautjes die je van de muggen kreeg.

De Amerikaanse dermatoloog Neal Schultz zegt waarom Vicks Vaporub een goed middeltje tegen muggenbeten is. De bult verdwijnt sneller en de jeuk neemt af. Hoe dat komt? De ingrediënten menthol, kamfer en thymol hebben een pijnstillende werking als je ze op de huid aanbrengt. Muskaatolie helpt om de ontsteking - de bult en de roodheid dus - sneller te bestrijden. Ook profiteer je van de cederhoutolie in Vicks, dit is namelijk een natuurlijk middeltje om de beestjes op afstand te houden.

Vicks