ZEB schenkt 5.000 euro aan vzw voor borstreconstructies Benetiet

belga
Kledingketen ZEB kwam eergisteren in opspraak omdat ze met een wedstrijd 5.000 euro aan plastische chirurgie wegschonken, een stunt waar het ministerie prompt een klacht voor indiende. Yasmina Krossa van vzw Benetiet, die geld inzamelt voor borstreconstructies na kanker, reageerde met een post, waarin ze pleitte de 5.000 aan haar vzw te schenken. ZEB reageert nu terug met een open brief, en belooft om 5.000 euro te doneren aan vzw Benetiet.

"In al mijn enthousiasme beantwoord ik meteen even uw wedstrijdvragen: ZEB werd opgericht in België. En hoeveel mensen zullen tot 30 juni deelnemen aan deze wedstrijd? Op zijn minst 3.000," begint Yasmina Krossa haar betoog op de voor de gelegenheid opgerichte website 'Benetiet windt er geen doekjes om'.

"Dat is namelijk het aantal vrouwen dat elk jaar een borstamputatie ondergaat door borstkanker. Vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel wensen, betalen € 2.600 voor één borst en € 4.000 voor twee. Dat is veel geld voor iemand die net kanker overwon. Te veel, voor veel vrouwen. Toch betaalt het riziv de kosten niet terug, omdat het zo'n ingreep met eigen weefsel als "esthetisch" beschouwt. Daarom neem ik graag deel aan uw wedstrijd," aldus Benetiet-bezielster Yasmina Krossa, waarmee ze onrechtstreeks de gelijknamige wedstrijd van ZEB ("windt er geen doekjes om") op de korrel nam. Krossa kreeg zelf te maken met borstkanker, dus ze weet waarover ze spreekt.

ZEB steunt Benetiet
Het betoog van Yasmina ging niet onopgemerkt voorbij bij ZEB, zo blijkt nu. De kledingketen reageerde op haar beurt met een open brief, waarin ze beloven om de vzw Benetiet van Yasmina Krossa 5.000 euro te schenken. "Jou de wedstrijd laten winnen kunnen we niet doen, maar we willen graag hetzelfde bedrag, € 5.000, schenken aan vzw Benetiet. Zo willen we ons steentje bijdragen opdat meer vrouwen de kans hebben om een borstreconstructie met eigen weefsel te laten uitvoeren. En hopelijk kunnen we hiermee jouw vereniging ook extra onder de aandacht brengen," klinkt het in de brief die te lezen is op de voor de gelegenheid opgerichte website "ZEB steunt Benetiet". Of deze nobele daad in hun voordeel zal spelen bij het behandelen van de ingediende klacht tegen ZEB, valt nog af te wachten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.