Exclusief voor abonnees

Wetenschappers zijn unaniem: "Als je wil afvallen, smokkel dan iets meer eiwit in je dieet”

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Elke dag gezond eten. Voor onze grootouders leek het simpel. Maar tegenwoordig is het zonder diploma biochemie moeilijk te ontcijferen wat er allemaal in onze voeding zit. Verschillende theorieën en halve waarheden over wat goed of slecht is brengen ons nog meer in de war. Onze experts geven inzicht in dat waar onderzoekers het tenminste over eens zijn: dit is echt gezond eten.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Norbert Bauwens

    Ik pas nog steeds in mijn Para Commando uniform van 60 jaar geleden. Ik eet alles wat me smaakt...…………. maar ik eet alles met mate, sport dagelijks, en stap dagelijks tussen de 5 km à 10 km. met de hond. Mijn buur zegt dat hij alleen maar een appel en een tomaat eet ;;;;;;;;;;;;maar ik heb hem wel al enkele keren naar de glasbol zien gaan met volle bakken wijn flessen.

  • Guy Burms

    Ik ben van 100kg naar 73-75kg gezakt op natuurlijke wijze, ttz. zonder medische ingreep, zonder dokter of zelfverklaarde dieetiste... en dit op 3 maanden. Begonnen 23/10/2017 en we zijn bijna 2jaar verder en sta nog steeds strak als 53-jarige met mijn 25 tot 27kg minder. Gewoon een klik gemaakt in het kopje, discipline en vooral karakter!!! Ik heb een eigen dieet en kan dit volhouden. Btw, Ik sta elke dag op om 03h40 om lekker te ontbijten en werk van 5 tot 13h.Ik stap 6,7km/h meer dan 85km/week

  • dimitri vermeire

    Het zit in je genen of niet dat je dikker wordt of niet al de rest is dikke zever ken er iemand die eet amper iets op een dag en die is dik en ken iemand die mag eten wat ze wilt ze wordt niet dik