Wereld Muggen Dag: de allerbeste tips om beten te voorkomen én genezen

thinkstock
Vandaag vieren we World Mosquito Day, oftewel Wereld Muggen Dag. Wij zien eerlijk gezegd niet veel redenen om deze irritante beestjes in de bloemetjes te zetten. In plaats daarvan trakteren we jullie op een overzicht van alle tips, trucjes en middeltjes die we eerder al gaven om muggenbeten te voorkomen en te genezen. Een muggenloze World Mosquito Day, meer moet dat niet zijn.

Beten voorkomen: natuurlijke en artificiële muggenweerders

Ben jij altijd het grootste slachtoffer thuis of op vakantie, terwijl de rest van het gezelschap even droogjes laat weten dat zij er geen last van hebben? Dat kan kloppen, want dit onderzoek bracht aan het licht dat je genen bepalen hoe graag muggen van jouw bloed smullen. 

Gelukkig kan zelfs de grootste muggenmagneet zelf actie ondernemen om de beesten op een afstand te houden. Heb je het niet zo begrepen op chemische antimuggenspullen, dan kan je deze natuurlijke middeltjes inzetten. Muggen zijn niet echt fan van de geur van lavendel en knoflook, een ventilator kan soelaas bieden of je kan zelf een muggenkaars in elkaar knutselen. 

Maar ook je kledij en drinkgewoonten kunnen bepalen of je aantrekkingskracht op de beestjes uitoefent. Bier is een no go, lange, losse kledij is net een slimme keuze. En investeren in een insectenlamp, dat is alleen maar zonde van het geld. 

Bieden natuurlijke middeltjes geen soelaas? Dan vind je vast wel je gading tussen één van deze snufjes tegen muggen. Van armbandjes tot zonnecrème die muggen op een afstand houdt: elk middeltje werd uitgebreid getest en goedgekeurd door onze redactie.

Toch gestoken? Eerste hulp bij jeukende bultjes

Is het kwaad geschied, dan schiet deze Amerikaanse dermatoloog te hulp met een bijzondere tip. Dit zalfje heb je waarschijnlijk nog ergens in je apotheek staan, maar het helpt ook tegen de jeuk en zwelling van een muggenbeet. 

Wie niet bang is om hele kleine elektrische schokjes door zijn lijf te jagen, kan het eens proberen met dit gadget dat muggenbeten 'wegklikt'. Pijnloos trouwens, voor wie het zaakje niet vertrouwt. De jeuk trekt bijna meteen weg. 

Is de apotheek of winkel al gesloten? Kijk dan eens in je keukenkasten of één van deze dingen erin ligt. Deze DIY-methodes kunnen de pijn ook snel verzachten.