Exclusief voor abonnees

Waarom je tomaten beter niet in de koelkast bewaart

iStock
Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar niet alles gedijt goed in de koeling. Leg er een lading tomaten in en ze smaken twee dagen later in de salade naar niks. Ze zien er nog lekker stevig en rood uit, maar van binnen gaat er blijkbaar iets mis.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • KAREL PENNEMAN

  De enige tomaat MET smaak is de smaak-tomaat van Delhaize. Alle andere tomaten zijn smakeloos en waardeloos. Alles wordt geteeld op water en smaken naar water = niets! Teel terug tomaten in grond, de smaak komt terug. Maar.....het mag niets kosten en moet veel opbrengen natuurlijk. Zon+grond+water = tomaat !

 • Tina Colpaert

  Sommige tomaten hebben al geen smaak nog voor je ze koopt die worden geplukt en in frigo s gedropt ga bij de groenteboer die ze zelf kweekt!

 • Dirk Dierckx

  Liever een koude tomaat dan een platte warme, iedereen heeft andere smaakpapillen, laat die professoren maar zagen.

 • guido vermeyen

  Waarom je beter tomaten eet die in volle grond zijn geteeld...al die tomaten op hydro- cultuur...zelfs niet in de frigo hebben die geen smaak, het ergste van al: je vindt die tomaten praktisch niet, of bij de bio -boer..onbetaalbaar.