Waarom je elke dag je tanden moet poetsen

Youtube
Opgelet, want dit zou wel eens het meest wansmakelijke filmpje kunnen zijn dat je deze week te zien krijgt. In deze video krijg je de gevolgen onder ogen van 10 jaar niet flossen of poetsen. Walgelijk!

Dit is wat er met je tanden gebeurt wanneer je die niet poetst. Onderstaand filmpje toont de binnenkant van de mond van Japanner Katsu, die voor het eerst in tien jaar tijd een bezoekje brengt aan de tandarts. De achterkant van zijn tanden is haast niet te onderscheiden van de bergen tandplak en tandsteen die erop vasthangen. De tandarts die Katsu in zijn stoel kreeg was duidelijk ook onder de indruk. Hij legde het hele gebeuren vast op video en postte het op Youtube met een waarschuwing: "Dit is wat er gebeurt wanneer je rookt, jarenlang Japans eet én nooit flost of poetst!"

Wanneer je gedurende een lange tijd niet poetst of flost, dan zet tandplak zich vast op je tanden onder de vorm van tandsteen. Die is enkel met een tandheelkundige ingreep weer te verwijderen. U weze bij deze gewaarschuwd!
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels