Exclusief voor abonnees

Waarom boksen je leven verandert (zeker als je vrouw bent)

"Boksen draait om techniek en tactiek, niet zozeer om kracht"

"Als tiener heb ik een paar jaar getennist, maar het viel me toch wel erg zwaar dat ik elke week naar de tennisclub moest fietsen. Tot zover mijn sportcarrière."
Eva Roefs "Als tiener heb ik een paar jaar getennist, maar het viel me toch wel erg zwaar dat ik elke week naar de tennisclub moest fietsen. Tot zover mijn sportcarrière."
Met sport had journalist Nienke van Leverink (30) niks. Tot ze begon met boksen en na verloop van tijd flinke bulten op haar bovenarmen ontdekte. Spieren??

Ik ben liever lui dan moe, neem liever de lift dan de trap en ik ben allergisch voor fietsen. Als kleuter zat ik op ballet, totdat een teleurstellend optreden in theater De Speeldoos in Zaandam mij voorgoed de danslust benam. Als tiener heb ik een paar jaar getennist, maar het viel me toch wel erg zwaar dat ik elke week naar de tennisclub moest fietsen. Tot zover mijn sportcarrière.

Maar als de 30 nadert, voel ik ineens de aandrang 'iets' aan sport te doen. Alles om de ras naderende dood op afstand te houden. Hoe ik erbij kom op boksles te gaan, weet ik niet meer, waarschijnlijk te veel geïnstagramd. In Amsterdam vind ik een boksschool voor vrouwen: BoxingFun. Dat lijkt me wel wat.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • van roy jozef

    geen kracht ? als ge het alleen doet om uw conditie wel, als zelfverdediging zou ik er toch maar een combinatie van kracht , snelheid, en techniek van maken. uithouding krijgt ge vanzelf wel door te trainen. competitie is een ander verhaal.

  • Mario Tersago

    Om het te trainen kan op zich geen kwaad, veel uithouding en techniek.. Tenzij je gaat sparren met intentie van een kamp te simuleren.

  • Ivan Klemic

    Boksen kan niet gezond zijn volgens mij, de vele slagen die je krijgt kunnen zich vroeg of laat wreken, en er zijn er ook al bij wie dat gebeurd is... Gezond lijkt het me niet.