Waar komt die vermoeidheid toch vandaan en wat kan je eraan doen? Expert en controlearts geeft tips

Debora Lauwers
Of de Europese Commissie dit jaar de wintertijd opdoekt, is niet zeker. Ons algemeen welzijn zou er nochtans wel bij varen. En ook al hoef je niet per se wakker te liggen van de winterblues, soms is er meer aan de hand. Wanneer is de dip te diep? Wanneer zijn stress en onderdrukte emoties de oorzaak van vermoeidheid en is het tijd voor actie?

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • José Thijs

  Née, vandaag de dag, als ze kinderen hebben, moeten ze een dag verlof hebben, om me-time te hebben. Alle kinderen hebben zoveel zaken te doen, van hot naar haar, dat ze stress hebben om ze op tijd gebracht te hebben, zodat iemand anders de lasten heeft. Zij de lusten zoals, kinderbijslag, aftrekposten en noem maar op.

 • Mathieu Vandelook

  Dirk Vanderaa: Jou generatie had het dan ook een pak gemakkelijker. Een huis kopen als alleenstaande zit er bijvoorbeeld tegenwoordig niet meer in voor je 40ste. Verder verwacht de maarschappij ook steeds meer maar krijg je er steeds minder voor terug.

 • Paul Van Hooland

  Zouden wij gene stress mogen hebben van wat er zoal op ons afkomt . Met een vingerknip ons huis afbreken om er dan een te zetten die milieu vriendelijk is . De gift,je moet maar 6 procent btw betalen op aankoop . 25 jaar huis afbetalen en moeten herbeginnen, goe zot. van hooland paul

 • Bert Van Roy

  Dirk Vanderaa. Dit soort vermoeidheid komt voort van stress, niet van te hard moeten werken. En stress is iets dat ze 50 jaar geleden veel minder kenden.

 • dirk vanderaa

  Jongens wat een generatie is dat nu toch? Vroeger waren de arbeiders en boeren, moe van 'te bulten' en veel meer uren per dag dan nu. Nu zitten ze praktisch allemaal binnen een bureaujob uit te oefenen, gaan ze met de wagen naar het werk, hebben ze minder kinderen op te voeden enz. Ik ben blij dat ik al wat ouder ben dat ik geen deel uitmaak van de huidige generatie jonge volwassenen, of zou de 'zelfverklaarde' vermoeidheid ook als oorzaak de opwarming van het klimaat hebben?