Voornemens om meer te sporten? Dit heb je écht nodig om thuis te trainen

Getty Images
Is één van je goede voornemens om in 2019 meer te sporten? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet alleen. Geen zin om je naar een overbevolkt fitnesscentrum te begeven? Dan zetten wij graag de dingen op een rijtje die je echt nodig hebt om thuis te kunnen sporten.

1. Stepper

Wil je graag een simpele work-out, zonder teveel poespas? Dan is deze stepper jouw ideale partner in crime. Dankzij de weerstandshandgrepen die eraan vastzitten train je met dit toestel zowel je boven- als onderlichaam. Op het schermpje lees je meteen ook af hoeveel calorieën je verbrand hebt.

Decathlon

Domyos, Stepper Twister, € 49 bij Decathlon.

2. Buikspierwiel

Wil je je buikspieren op een efficiënte manier trainen, zonder te investeren in een groot en duur toestel? Dan is dit buikspierwiel vast iets voor jou. Rol jezelf van boven naar beneden en weer terug, en train op deze manier je spieren.

Lidl

Crivit, buikspierwiel, € 3,99, Lidl.

3. Yogamat

Een yogamat gebruik je niet alleen om yoga op te doen, maar ook voor zowat alle andere sportoefeningen die je thuis uitvoert. Investeren in een mooi en stevig exemplaar is dus zeker geen overbodige luxe.

Manduka

Manduka, Eko Lite Mat, € 69,96, Zalando.

4. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn mogelijk een van de meest veelzijdige dingen die je kan kopen voor je thuistraining. Ze zijn meestal behoorlijk goedkoop, makkelijk op te bergen, aanpasbaar en te gebruiken voor een full-bodywork-out. De banden hebben verschillende sterkten (afhankelijk van de kleur) en kunnen zo naargelang de intensiteit van je training aangepast worden.

Streetgains

Weerstandsbanden, vanaf € 6,95, Streetgains.

5. Kettlebell

Een kettlebell is enorm veelzijdig. Je kan hem niet alleen gebruiken bij het squatten, maar ook om je armen te trainen of om de kernkracht van je lichaam te verbeteren. Bovendien neemt een kettlebell niet veel plaats in, en is hij makkelijk weg te bergen. Voor beginners is het aangeraden om een kettlebell te kopen die niet te zwaar is. Kies bijvoorbeeld voor een exemplaar van 8kg.

Coolblue

Tunturi PE Kettlebell 8kg, € 22,99, Coolblue.

6. Gewichtjes / halters

Geen work-out is compleet zonder het gebruik van gewichtjes. Zelfs wanneer je gewoon gaat wandelen komen ze handig van pas om wat extra calorieën te verbranden. Koop een set met verschillende gewichten, om je volledige lichaam te trainen.

Decathlon

Domyos, halters, vanaf € 5, Decathlon.

7. Springtouw

Springen met een springtouw vonden we als kind allemaal behoorlijk leuk. Waarom er dan niet terug mee beginnen? Bovendien is een sessie touwspringen behoorlijk intensief, waardoor je er nog een stevige portie calorieën mee verbrandt. Dit springtouw van Nike is makkelijk in lengte verstelbaar en heeft een stalen kern, voor een intensieve work-out.

Nike

Nike, Fundamental Weighted Rope, € 25.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Verstraete

    De oprolbare slide is ook een fantastisch ding. Soort glijmat waar je de schaatsbeweging op kan doen en tal van anderen oefeningen. slide board excercises zoeken.

  • ivan Gabriels

    Ik heb homtrainer in huis.Door het feit van diabetes 2,gedwongen op voeding te letten,en aantepassen.Geen snoep meer.Beperken van cola lichts,en vooral,suikervrije dingen kopen.Ik fiets 2 x 45 min./dag.Resultaat na ruim 5 maanden,18 kg kwijt!.Der moet noch veel af.Dus werk aan de winkel!