Exclusief voor abonnees

Voedingsexpert weerlegt claim van Nathalie Meskens: “Wie vegan eet, wordt even vaak ziek”

RV
Hebben veganisten minder vaak last van verkoudheden, keelpijn of andere kwaaltjes? VTM-presentatrice Nathalie Meskens zei dit weekend in NINA dat dit bij haar het geval is. Maar helaas, de wetenschap denkt er anders over: "Er is geen enkel bewijs dat veganisten minder vaak zouden hoesten of met een loopneus rondlopen."

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Kelchtermans

  Iedereen eet wat hij wilt, maar er mag inderdaad strenger opgetreden worden tegen de als paddestoelen uit de grond schietende zelfverklaarde voedings- en gezondheidsgoeroe's. Hoe vaak je ziek wordt en welke ziektes dat dan zijn, heeft niet uitsluitend met voeding te maken. Je genen, je job, je leefomgeving, je stressbestendigheid, je voorgeschiedenis, het speelt allemaal mee. Gebruik je gezond verstand, wanneer je eet en ook wanneer je een zoveelste artikeltje over voeding leest.

 • Nicole Vogelaere

  Al 3 jaar op rij geen verkoudheid meer gehad.Dit kan geluk zijn want het blijven virussen.Men vergeet wat je dan allemaal niet meer eet, snoep, koek, gebak, kaas, ships.. je kiest dan een gezonder alternatief, nootjes of fruit. Dagelijks een kleurrijk pallet aan groenten, zeker niet eentonig. Hoe kan men deze gezonde levensstijl afkeuren op die van iemand met een kar vol koek, snoep en kaas. Moddervet ga je er idd niet van worden. Je moet er gewoon het karakter voor hebben!

 • Philip Meys

  Amai, bijna alle vleeseters hier kennen zieke, extreem magere of ongezonde veganisten. Ik ben zelf veganist en ik ken maar 1 vegan op mijn echtgenote na en die is ook perfect gezond.Ik kan enkel bevestigen dat ik ook al jaren niet meer echt ziek geweest ben en geen tekorten heb. Ps, microbes gaan wel eens het gevaar voor de mensheid kunnen worden. Vleeseters krijgen dagelijks antibiotica binnen wat maakt dat ze vaak een ziekte minder goed overwinnen omdat de antibiotica bij hen niet meer werkt.

 • Chris Devlaeminck

  Mensen zijn groepsdieren. Dus het grootste deel bestaat uit volgers. Volgers hebben voorbeelden nodig. Dat weten die BV's maar al te goed. Methode Pascale Naessens, methode Nathalie Meskens, enz...Die willen gewoon geld verdienen aan hun boekenverkoop. In het buitenland zie je net hetzelfde fenomeen. "Veracht den burgerman, doch ledig zijne kruiken." Richard Minne.

 • Jo Hendrik

  Wie geen voedingsleer heeft gestudeerd of dermatologie heeft gestudeerd en met artikels komen over dit en dat en vooral gezondheid moeten in de categorie Kwakzalvers worden opgenomen Blijkbaar kan iedere BV in het nieuws komen met een of ander statement Het is gevaarlijk om dit soort adviezen die van leken komen op te volgen