Professor Frédéric Leroy verklaart waarom we, ondanks alle schandalen, massaal vlees blijven eten

'Geef vlees weer het respect dat het verdient', zegt voedingsbioloog Frédéric Leroy

Thinkstock
Opeenvolgende schandalen rijgen zich als een worstenketting aan elkaar, maar toch eet de Belg gemiddeld meer dan 70 kilo vlees per jaar. De verklaring ligt bij onze voorouders, zegt VUB-professor Frédéric Leroy. "Vlees is zo belangrijk geweest voor de mens. Tijd om het opnieuw het respect te geven dat het verdient." 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annemie Tielens

  Vroeger kocht men vlees bij de boer. De beesten waten gelukkig en hadden een goed buitenleven. Door strenge regels bestaan er geen boeren meer en is het een vleesindustrie geworden.

 • RENE LENAERTS

  Prooidieren eten geen vlees; de mens behoort daar niet toe.

 • Pieter Rogiers

  Ik eet vegetarisch, naast mijn vlees. De georganiseerde anti-vleescampagnes maken op mij totaal geen indruk. Goed vlees is heel lekker en gezond en de klimaatimpact ervan is in Belgie slechts 6% van de totale uitstoot. Meer respect voor het vlees en de producenten ervan is zeker op zijn plaats!

 • Franciscus Willy Nuyts

  Omdat ik mijn VIER hoektanden wil blijven gebruiken,anders moet je die laten trekken.

 • lawrence vande wynckel

  Frank de witte,voor je deze conclusie trekt,vergelijk eerst eens het gebit van een vleeseter en een planteneter. Tzal meteen iets duidelijker worden waar de mens het meeste naar neigt...