Doorbraak voor Nederlands bedrijf met wereldprimeur vega-steak. Maar hoe boots je biefstuk na?

De eerste vega-biefstuk ter wereld.
Reinier van Willigen De eerste vega-biefstuk ter wereld.
Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de vleesvervangingsindustrie", zeggen de makers.

Lang werd er naar uitgekeken, maar nu is hij er echt: de volledig plantaardige biefstuk. Sterker nog: in de fabriek in het Nederlandse Holten wordt de vleesvervanger al geproduceerd. Volgende week ligt het product in Engeland in de supermarkt, een paar weken later volgt Nederland.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen




10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • thierry de koninck

    Maar of dit ook werkelijk gezonder is dan vlees???

  • PIETER ROGIERS

    Baaah, dat zoiets vleesvervanger mag genoemd worden ??!! Als je dat opeet zit je gegarandeerd 3 dagen op de pot !!!

  • Bjorn Devegan

    Theo: en waarom moet vlees er zo min mogelijk als een dier uitzien?? waarom moet het op een stokje? in een balletje? een worstje? een mooi gevormd lapje? in een jasje van deeg? waarom moeten er allemaal planten over om het op smaak te brengen??

  • Norah Benz

    Super!

  • Theo Van Hoof

    Ze willen hooi en gras eten maar het moet er wel uitzien en smaken als vlees. Sorry, ik begrijp dit niet. Gras moet naar gras smaken en hooi naar hooi. Wil je iets dat naar vlees smaakt en er hetzelfde uitziet, eet dan gewoon vlees.