Doorbraak voor Nederlands bedrijf met wereldprimeur vega-steak. Maar hoe boots je biefstuk na?

De eerste vega-biefstuk ter wereld.
Reinier van Willigen De eerste vega-biefstuk ter wereld.
Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de vleesvervangingsindustrie", zeggen de makers.

Lang werd er naar uitgekeken, maar nu is hij er echt: de volledig plantaardige biefstuk. Sterker nog: in de fabriek in het Nederlandse Holten wordt de vleesvervanger al geproduceerd. Volgende week ligt het product in Engeland in de supermarkt, een paar weken later volgt Nederland.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • thierry de koninck

  Maar of dit ook werkelijk gezonder is dan vlees???

 • PIETER ROGIERS

  Baaah, dat zoiets vleesvervanger mag genoemd worden ??!! Als je dat opeet zit je gegarandeerd 3 dagen op de pot !!!

 • Norah Benz

  Super!

 • Theo Van Hoof

  Ze willen hooi en gras eten maar het moet er wel uitzien en smaken als vlees. Sorry, ik begrijp dit niet. Gras moet naar gras smaken en hooi naar hooi. Wil je iets dat naar vlees smaakt en er hetzelfde uitziet, eet dan gewoon vlees.

 • Koenraad Praille

  Werkt niet, veganisten en alle andere mensen die GEEN vlees eten zijn niet op zoek naar een vleesvervanger! Dit blijkt uit het marktondezoek dat Ik heb gedaan voor quorn in de jaren 90, zij Hadden een révolutionnaire vleesvervanger Maar daar is echt marginaal vraag naar. Iemand die vlees eet, eet gewoon zijn steak. Iemand die geen vlees wet is niet op zoek naar een vervanger, quorn kan Je nu in bereide maaltijden terug vinden waar Ze een vleesvervanger zijn on Andere redenen.