Victoria Beckham eet 3 of 4 avocado's per dag, maar hoe gezond is dat?

Victoria Beckham.
Bruno Press, nina.be Victoria Beckham.
Hier kwam je al te weten dat de cosmeticalijn van Victoria Beckham vanaf nu te koop is. “Ik wil voor vrouwen zorgen, zowel voor hun binnen- als buitenkant”, zei ze daarover. Met verpakkingen die gemaakt zijn van recycleerbaar of biologisch afbreekbaar materiaal past haar beautycollectie perfect in de trend naar meer duurzaamheid. Ietsje minder duurzaam van de voormalige Spice Girl? Ze eet drie of vier avocado’s per dag om haar huid gezond te houden.

Toen ze over haar nieuwe beautylijn vertelde in de krant ‘The Telegraph’ onthulde de ontwerpster namelijk dat de juiste hoeveelheid vetten eten haar geheim is voor haar stralende huid. Daarom verorbert ze nu drie à vier avocado’s per dag.

Ze benadrukt wel dat het niet de bedoeling is om er jonger uit te zien. “Het past in het ethos van #notperfect”, dat ook centraal staat bij haar beautymerk. “Ik ga ook geen producten op de markt brengen die beloven je rimpels te laten verdwijnen, want dat is nonsens. We moeten trots zijn op hoe we zijn en de beste, krachtigste versie van onszelf tonen. En daar horen voor mij drie à vier avocado’s per dag bij”, voegde ze daaraan toe.

Geen aanwijzigingen

Maar helpen avocado’s écht voor glanzende huid, en is het wel zo gezond? Volgens Loes Neven, coördinator gezonde voeding bij het Vlaams Instituut Gezond Leven, alvast niet. “Een gezonde en gevarieerde voeding draagt inderdaad bij aan de gezondheid van je huid. Dat zorgt er namelijk voor dat je huid van binnenuit gevoed wordt, maar er zijn geen aanwijzingen dat specifieke voedingsmiddelen of vetten dat doen. Om je huid zo gezond mogelijk te houden, eet je daarom het best volgens de richtlijnen van de voedingsdriehoek. Dat betekent veel volle granen, groenten, fruit, noten ... Avocado’s passen daar ook in, maar we raden zeker niet aan om er dagelijks vier te eten.” 

Een avocado heeft ook een aanzienlijke ecologische voetafdruk benadrukt Neven. “Hoewel avocado’s goede vetten bevatten, en een goede bron van vezels en verschillende vitaminen en mineralen zijn, kan je aanwezige voedingsstoffen beter uit andere, minder exotische voedingsmiddelen halen.”

Bovendien zijn avocado’s erg calorierijk. Eentje is al goed voor 358 calorieën, eet je er vier per dag, dan heb je al 1432 calorieën naar binnen gespeeld. Daardoor zit je als vrouw al bijna aan de totale hoeveelheid calorieën die je mag opnemen per dag. Geniet er dus af en toe van, maar zoals altijd met mate.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Pawly

  Je kan er niet meer van lachen !

 • Juliette Francois

  Dit gelooft u nu toch zelf niet. Ze zal zich haasten...

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Is het daarom dag ze altijd zo sip kijkt?

 • Susie Casteleyn

  Ze zou er beter 5 opeten dan kan ze misschien eens lachen. Zo een sobere mus.

 • Jan Rodrigus

  ik verbruik meestal 3300 Kcal per 24u dus ik denk dat ik er wel 4 mag eten nietwaar mevrouw nina