Verkoudheid vermijden? Volg dan deze tips

Pexels
Een prikkelende kriebel in de keel, vervelend gesnotter, constante vermoeidheid en maar door één neusgat kunnen ademen. Het seizoen der verkoudheden is duidelijk weer in het land en gaat vaak gepaard met bovenstaande kwaaltjes. Wil jij van dat vervelend gesnotter gespaard blijven? Dan hebben wij enkele tips voor jou. 

1. Maak je lunch zelf

Als we het druk hebben of gestrest zijn door het werk, grijpen we vaak naar een suikerrijke snack die we dan verheffen tot een waardige maaltijd. Kies liever voor een voedzame lunch die je immuunsysteem een boost geeft (denk aan veel fruit, groenten en volkoren granen).

2. Ontspan

Stress verlaagt je weerstand tegen infecties waardoor je meer vatbaar wordt voor een verkoudheid of griep. Maak elke dag een beetje tijd vrij voor wat ontspanning, want een ontspannen geest zorgt voor een gezonder lichaam.

3. Laat je masseren

Het stresshormoon cortisol verzwakt je immuunsysteem. Experts zeggen dat een massage van slechts 20 minuten je cortisolniveau kan verminderen. Lukt het niet om een afspraak te plannen in je drukke agenda? Laat je dan eens lekker masseren door je partner of probeer het zelf met een foamroller.

4. Maak elke dag een wandeling

Studies tonen aan dat een stevige wandeling van 30 à 45 minuten je immuunsysteem een boost geeft. De frisse lucht en het extra zonlicht kunnen ook wonderen doen.

5. Lach

Lachen gaat stress tegen en versterkt je immuunsysteem. Het perfecte excuus om een paar afleveringen van je favoriete sitcom te bekijken.

6. Drink meer thee

Bij voorkeur een die boordevol antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten zit zoals brandnetel of paardenbloem.

7. Drink meer wijn

Nee, geen hele fles, maar eerder een glas per dag. Uit Nieuw-Zeelands onderzoek blijkt namelijk dat de flavonoïden in rode wijn ervoor zorgen dat je minder snel verkouden wordt. Cheers!

8. Rust voldoende

Hielp geen van bovenstaande tips en ben je toch – waarschijnlijk door die snotterende collega – ziek geworden? Gun jezelf dan wat rust, laat je taken even liggen en kruip lekker vroeg onder de wol. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy cardoen

  gember citroen en honing in kokend water de beste remedie

 • Paul Keulemans

  Rode wijn, opwarmen en een flinke lepel honing erin, dan is je keel tenminste weer en tijdje stil ! En als je fit genoeg bent? Ga een eind lopen, flink zweten en daarna een warme douche en uw bed in, helpt prima !

 • Peter Buyck

  En hier is de alcohol die in een eerder artikel voor rimpels en snelle veroudering zorgt...

 • Ben Willems

  diegene die dit uitgevonden heeft....waar werkt die/dat ???