Vergeet Start2Run, de nieuwste looptrend is plogging

thinkstock
Ben je van plan om naast je conditie ook meteen je leven lichtjes te verbeteren? Begin dan met 'plogging', een Zweedse trend waarbij je tijdens het joggen afval opraapt van de grond. Onder andere vlogger Hannes Coudenys waagde zich al aan de nieuwe trend. 

"Plogging" betekent zoveel als "oppakken" en "weglopen" en dat is exact wat het concept is van deze Zweedse sporttrend. Door af en toe door je knieën te gaan en te bukken om iets van de grond te rapen verbrand je niet alleen extra calorieën, je helpt er ook het milieu een handje mee. 

"Plogging heeft enkele kenmerken gemeen met intervaltraining," legt fitnessexperte Miranda Larbi uit aan Metro UK. "Je gebruikt recuperatiemomenten om je conditie en vetverbranding te verbeteren. Bovendien gebruik je meer spieren en gewrichten door af en toe te bukken."

De term is Zweeds, maar een korte zoektocht op Instagram leert dat de trend zich ook al doorzet naar de rest van de wereld. Ook bij ons aan de kust zijn de "Proper Strand Lopers" actieve voorvechters van het koppelen van een proper strand aan een betere conditie. Maar ook vlogger Hannes Coudenys doet in zijn video aan plogging. Waar wacht je met andere woorden nog op? 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • schevernels diana

    Ik doe dit al heel lang maar nu heb ik er een naam voor!