Ga naar de mobiele website
^ Top

Vergeet "Netflix en chill", deze fiets verplicht je tot sporten tijdens het kijken

rv
Netflix is volgens de gekende uitdrukking onlosmakelijk verbonden met "chillen", maar dat is buiten deze vernuftige uitvinding gerekend. Een handige Harry uit Dublin ontwierp een systeem waarbij een hometrainer je verplicht te blijven fietsen tijdens je favoriete serie. Trap je te traag? Dan wordt die spannende aflevering zonder pardon op pauze gezet.

Een filmpje of serie kijken tijdens het sporten is niet nieuw. In fitnesszalen hangen standaard televisieschermen, en ook op je smartphone kan je makkelijk jouw eigen favorieten bekijken terwijl je op de crosstrainer staat. Een student van de Dublin Institute of Technology heeft die gewoonte naar een nog hoger niveau getild: hij ontwierp de Cycflix, waarbij de televisie aan de hometrainer gekoppeld wordt zodat je enkel kan blijven kijken als je een bepaald tempo haalt.

Jij even pauze? De serie ook even op pauze

Ronan Byrne is het geniale brein achter deze uitvinding, waar wel een licht nerdgehalte voor nodig is. Met behulp van een Arduino - een kleine, programmeerbare computer waar je zelf code voor kan schrijven - bedacht hij een systeem waarmee je kan bepalen hoelang je wil sporten, hoelang je daarbij wil rusten en tegen welke snelheid. Blijf je tegen de juiste snelheid trappen, dan zal je televisieserie blijven spelen. Vertraag je, dan gaat die serie op pauze tot je weer de juiste snelheid behaalt. Cycflix kan je niet kopen, maar wie net zo handig en een tikje nerdy als Ronan is, kan wel proberen om de creatie van deze Ier na te maken.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ano Niem

    Netflix and chill heeft een heel andere betekenis dan chillen hoor..

  • angelo dv

    In de prive gaat dat nogal verkopen hoor, woow .....

Meld een bug