Verbrand ik ook caloriëen met een elektrische fiets?

-
Getty Images/Cultura RF -
Elektrische fietsen zijn hip. Steeds meer mensen gebruiken ze om dagelijks naar hun werk te gaan. Maar verbrand je dan ook calorieën zoals met een gewone fiets? 

Dokter Luk Buyse, sportarts verbonden aan de VUB: “Als je zonder ondersteuning fietst, verbrand je uiteraard meer calorieën dan wanneer je met hulp fietst, maar zeggen dat je geen calorieën verbrandt met een elektrische fiets, is fout. Met een elektrische fiets beweeg je namelijk ook. Natuurlijk hangt er veel af van hoeveel ondersteuning je kiest.” 

Als je op de ecostand fietst, zal je meer calorieën verbranden dan wanneer je met volledige ondersteuning fietst. Een elektrische fiets is wel een ongelooflijke aanrader voor mensen die twijfelen om al dan niet met de fiets naar het werk te gaan. Fietsen met een elektrische fiets is altijd beter dan de bus of auto nemen naar het werk: je beweegt en bent buiten. Dat is veel gezonder voor jezelf en voor het milieu. Je kan ook altijd beslissen om een omweg te nemen naar het werk, of om nog boodschappen te doen, en zo meer dan zeven kilometer per dag te fietsen.”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Donald Deblaere

  En dan nog, met wat moeien sommige mensen zich toch. Men klaagt hier toch ook niet dat autobestuurders geen calorieën verbruiken? Rij met wat ge wilt, al is het met een kruiwagen met een motor en laat de mensen kiezen wat ze willen doen. Hoe dwaas is het dat men zich moet verdedigen omdat met elektrisch fietst. Hebben de computerzagen echt niets nuttigs te doen, spring op jullie fiets zonder trapondersteuning en rij jullie overdadige klaagcalorieën er af. ?

 • Guy Van Assche

  calorieverbruik op een speedbike ? Nihil...is gewoon een scooter met trappers. Het enigste dat vergelijkbaar is met een gewone fiets is dat je een trapbeweging maakt !

 • Erik Scheyltjens

  Frans,na mijn beenamputatie ga ik ook fietsen met den elektriek,ben ik dan ook lui??

 • Donald Deblaere

  Klopt absoluut niet Yvan, of moet men blijven trappen met een Solex, en, vervuilt de elektrische fiets? En sedert ik elektrisch fiets rij ik vier maal zo veel met de fiets, dus met mijn calorieverbruik zal het wel in orde zijn. De enige bestuurder die geen calorieën verbruikt is de autobestuurder.

 • Yvan Lissens

  Als je echt calorieën wil verbranden dan neem je een gewone fiets. Een fiets met trapondersteuning moet je vergelijken met een "Solex" van vroeger.