Uitgestelde sportevents nu ook online te beleven: fiets, loop of wandel virtueel

Getty Images
Evenementenbureau Golazo, dat al zijn sportevents verplaatste of annuleerde tot en met 1 juni, laat sporters de events toch beleven op hun nieuw onlineplatform Keep Moving. De medaille die elke deelnemer krijgt, wordt symbolisch aan een zorgverstrekker geschonken.

“Blijven bewegen. Dat blijft – misschien nu meer dan ooit – heel belangrijk. Het wordt ook aangeraden. Wie fit en gezond is, is minder snel vatbaar voor virussen. Naast de preventieve gezondheidsmaatregelen rond hygiëne en sociaal contact, is beweging onbetwist een aandachtspunt”, klinkt het in een mededeling. “Nu tal van evenementen voor een hele tijd verschoven zijn naar later, wil Golazo je helpen om individueel actief te blijven, binnen of buiten.”

“Met het nieuwe virtuele beweegplatform Keep Moving willen we mensen stimuleren om te blijven bewegen in hun huis of in de omgeving en dit binnen de richtlijnen van de overheid. Zo voegen we een laagje beleving en een virtuele sociale dimensie toe aan solo beweegmomenten.”

Tijd of klassement zijn niet van tel, integendeel, beweeg met gematigde intensiteit, dat is om meerdere redenen het veiligste en het gezondste

Evenementenbureau Golazo

Wie wil meedoen, kan zowat elke wearable of sportapp koppelen met het platform en kiest dan één van de virtuele evenementen van die week. “Iedereen krijgt meerdere dagen de tijd om de uitdaging af te werken en kiest dus zelf zijn of haar tempo om de totaalafstand af te leggen. Tijd of klassement zijn niet van tel, integendeel, beweeg met gematigde intensiteit, dat is om meerdere redenen het veiligste en het gezondste”, aldus Golazo nog.

Keep Moving, dat gratis is, gaat vandaag al van start met de eerste virtuele sportevenementen: Omloop van Vlaanderen en Dwars door Dendermonde. 

Lees ook:

Waarom het in deze coronatijden een goed idee is om voor de fiets te kiezen

#Sportinuwkot: dankzij deze online initiatieven kan je thuis bewegen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.