Think Pink lanceert app om gesprek tussen arts en borstkankerpatiënten te versterken

Getty Images
De nationale borstkankercampagne Think Pink heeft woensdag de nieuwe app “Think Pink Guide” voorgesteld. Borstkankerpatiënten kunnen daarin hun vragen bijhouden voor hun artsen, waardoor het gesprek tussen patiënt en zorgverlener gemakkelijker verloopt en versterkt wordt.

Gebruikers kunnen in de app op een gestructureerde manier de vragen bijhouden die ze willen stellen aan hun zorgverleners. Tijdens hun afspraken kunnen ze die dan overlopen, afvinken en waar nodig een antwoord ingeven. Het is ook mogelijk om foto’s te nemen van schema’s die bijvoorbeeld de chirurg, oncoloog of borstverpleegkundige tekent, en die te bewaren in de app.

“Als lotgenoot weet ik zelf hoe belangrijk het is om alle vragen die in je opkomen goed bij te houden. Zo heb je na een consultatie niet het gevoel dat je onbeantwoorde vragen hebt”, zegt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Artsen en borstverpleegkundigen gaven aan de andere kant aan dat ook zij een tool misten om met hun patiënten info en schema’s op een gestructureerde manier te delen. De Think Pink Guide-app is een oplossing voor beide problemen.”

De app is beschikbaar in het Frans en het Nederlands, en is te vinden in de App Store en in Google Play. Voor mensen die minder vertrouwd zijn met een smartphone heeft de Think Pink Guide-app ook een papieren gidsboekje als tegenhanger, dat beschikbaar is via de borstklinieken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy muis

    misschien goed voor jonge mensen,maar voor mijn mama van 89 die net haar tweede borst kwijt is ,is daar niks mee want die heeft geen verstand van het internet,laat staan contact met haar arts omdat ze slecht te been is om er naar toe te gaan.