Tess' tip tegen rimpels: "Ik heb veertig jaar niet gelachen"

De Amerikaanse Tess Christian heeft naar eigen zeggen al ruim veertig jaar niet gelachen. Ze heeft bewust de keuze gemaakt niet te glimlachen om zo min mogelijk rimpels te krijgen. De 50-jarige Christian heeft haar pokerface zelfs opgehouden tijdens de geboorte van haar dochter, zo meldt Daily Mail.

"Ik heb mezelf getraind om mijn gezichtsspieren te beheersen, zelfs als ik iets heel grappig vind", aldus de vrouw. "Het is niet omdat ik een rotleven heb dat ik niet lach. Ik houd enorm van het leven, maar ik voel niet de behoefte om dat te bewijzen door de hele dag met een grijns op mijn gezicht te lopen."

Volgens Christian vinden haar naasten het geen probleem dat ze nooit lacht. "Ze zijn het gewoon dat ik niet lach. Mijn vrienden noemen me Mona Lisa. Als ik iets toch heel erg grappig vind, krijg ik een mysterieuze glimlach."

Serieuze trouwfoto's

Tess Christian trouwde in 1993 met haar man, Nigel Christian. "Natuurlijk vroeg de huwelijksfotograaf of ik wilde lachen op foto's, maar dat weigerde ik. Het past ook eigenlijk helemaal niet bij me."

De extreme levensstijl van de vrouw heeft naar eigen zeggen wel vruchten afgeworpen. "Iedereen vraagt me of ik botox heb gehad, omdat ik geen één rimpel in mijn gezicht heb. Alle moeite betaalt zich nu eindelijk uit."

De Amerikaanse is niet de enige die de extreme anti-lachregel heeft toegepast op haar leven. Ook Kim Kardashian zei eerder amper te lachen, zelfs niet op foto's, om de tekenen van ouderdom zoveel mogelijk tegen te gaan.