Exclusief voor abonnees

Terug naar school: tips voor een gezonde brooddoos

Getty Images
Nog eventjes en het nieuwe schooljaar is aangebroken. Dat betekent voor veel mama’s en papa’s dat het weer tijd is om elke dag een gezonde lunch te maken voor hun kroost. Dankzij de tips van Hella, Kim, Annelies en Laurence - de vier vrouwen achter de foodblog Gezonde Drukte - wordt dat kinderspel. 

Wat vormt een gezond én snel alternatief voor de typische bokes met choco? Hoe laat ik mijn kind meer groenten eten? Het zijn zaken die elke ouder zich wel eens afvraagt. Zo ook diëtiste Hella Van Laer, voedingsconsulentes Annelies en Kim en onderneemster Laurence. Deze vier mama’s gingen op zoek naar het antwoord op deze en vele andere vragen, en bundelden hun bevindingen en expertise op het platform Gezonde Drukte. Het resultaat is een foodblog die focust op gezonde en gemakkelijke maaltijden voor het hele gezin. 

Deze week hebben de dames ook een boek uitgebracht: ‘Wat eten we vanavond? 2'. Meer dan 200 pagina’s met lekkere recepten en praktische tips om een lunchbox samen te stellen. “Een gezonde lunch voor kinderen verschilt niet noemenswaardig van een gezonde lunch voor volwassenen”, klinkt het. “Zowel voor jong als oud moet ze bestaan uit verschillende voedingsstoffen zoals gezonde bronnen van eiwitten, vetten, vezels, groenten, fruit, complexe koolhydraten en water.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vicky Verpoot

  Ik geef mijn kinderen mee wat ze wel lusten en waarvan ik zeker weet dat ze het opeten.Is dat nu bokes met choco of préparé of eender wat dan is dat zo.Liever dan een ongezonde boterhamdoos dan dat ze deze stiekem gaan leeg maken in de vuilbak.

 • Tommy Fonteyne

  Pfff de meeste jongeren halen een lekker ongezond broodje bij de panos lekker dicht bij school, gemakkelijk en ook duur. Boterhammen doos is tegenwoordig not done dat is niet hip..... Duur, ongezond en snel zo we de meeste het.

 • DONALD BORREMANS

  Nog maar eens ! Is ons nu nog niet dikwijls genoegd uitgelegd wat er in een gezonde brooddoos zit ? Al dan niet met wat verdoken reclame, idem voor modetrends, trouwens ...

 • Claudia Rosseel

  Die gezonde eiwitten zijn na een uurtje al niet voedselveilig meer als ze bij kamertemperatuur de middag moeten afwachten. Scholen voorzien geen koeling voor wie zelf zijn lunch meebrengt.

 • daniel d'hulst

  Een beetje vlees mag toch ook nog wel zeker ?