Terug naar school en daar zijn de luizen weer (en zo pak je ze aan)

shutterstock
Ook al een ‘er-zijn-luizen-op-school’-briefje in de boekentas van je kind gevonden? Niet leuk, maar het hoeft ook geen drama te zijn. "Er rust nog steeds een taboe op luizen bij kinderen", weet hoofdluisexpert Lien Quackels van Itchy. "Ouders panikeren bij zulke berichten en gaan aan de slag met luizenshampoos of alternatieve middelen zoals mayonaise, olijfolie en azijn. Maar dat helpt niet!" Negen vragen over deze kriebelbeestjes en hoe je er wel vanaf geraakt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sarah verbeeck

  Gewoon dadelijks preventieve spray spuiten en geen last van beestjes . Is wel elke maand ongeveer 20€ uitgeven , maar liever dat dan den huis vol luizen

 • Heidi Werbrouck

  Erik, slechte hygiëne heeft hier niets mee te maken. Mijn dochter heeft in de kleuterklas meer dan eens luizen gehad en het enige dat ze weg houdt is enkele druppeltjes tea tree olie in het haar masseren bij iedere wasbeurt.

 • De Waen Luc

  Het beste is een electrische luizenkam...

 • Erik Snarevlis

  In mijn 24 jaar dat ik naar school ging welgeteld 1 voorval meegemaakt.. dir is 20 jaar geleden.. wat is er aan de hand.. we leven toch veel hygiënischer dan toen ?

 • Erik Moens

  Zo zie je maar weer: scholen, nergens goed voor. :)